Antena 3 Coronavirus A apărut o nouă variantă a coronavirusului: varianta Epsilon care este rezistentă atât la anticorpii generați de vaccinurile ARN mesager, cât și la cei produşi de infecția cu virusul SarsCoV2

A apărut o nouă variantă a coronavirusului: varianta Epsilon care este rezistentă atât la anticorpii generați de vaccinurile ARN mesager, cât și la cei produşi de infecția cu virusul SarsCoV2

de Alexandra Ionescu    |    05 Iul 2021   •   15:13
A apărut o nouă variantă a coronavirusului: varianta Epsilon care este rezistentă atât la anticorpii generați de vaccinurile ARN mesager, cât și la cei produşi de infecția cu virusul SarsCoV2
Sursa foto: Getty Images

După varianta Delta, care s-a răspândit deja în o sută de țări, Epsilon se prezintă cu o serie de mutații.

Mutaţia Epsilon este noua ameninţare a pandemiei de coronavirus.

Caracteristicile mutației Epsilon care au făcut-o să intre în grupul variantelor virusului SarsCoV2 care provoacă îngrijorare, așa-numitul VOC (Variants of concern).

Mutațiile au fost detectate de cercetările coordonate de biochimistul Matthew McCallum, de la Universitatea din Washington din Seattle, și publicate în revista Science.

Identificată pentru prima dată în California, varianta Epsilon nu este încă foarte răspândită în Europa și conform bazei de date internaționale GISAID, care colectează secvențele genetice ale virusurilor, în Italia au fost depistate doar două cazuri.

Anunțul survine după o serie de evenimente care, puse cap la cap, pare să ne ducă, din nou, către un lockdown general. 

Studiul publicat în revista Science vrea să sublinieze importanța secvențierii, ca una dintre cele mai importante arme pentru a contracara circulația virusului.

Cercetarea coordonată de McCallum, care se bazează pe analizarea a 57 de probe, a observat trei mutații.

Acestea fac ca varianta Epsilon să fie rezistentă la anticorpi și care se găsesc pe proteina Spike, ”gheara” moleculară folosită de virus pentru a intra în celule.

Datele obţinute indică faptul că varianta Epsilon, cu cele trei mutații ale sale, este rezistentă atât la anticorpii generați de vaccinurile ARN mesager, cât și la cei produşi de infecția cu virusul SarsCoV2.

Observațiile publicate se bazează pe analizarea plasmei colectate de la 15 persoane vaccinate cu două doze de Moderna, de la 33 vaccinate cu două doze de Pfizer-BioNtech și de la 9 persoane care au fost infectate cu SarsCoV2.

Identificată pentru prima dată în California, mutaţia Epsilon nu este încă foarte răspândită în Europa și conform bazei de date internaționale GISAID, care colectează secvențele genetice ale virusurilor, în Italia au fost depistate doar două cazuri.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close