x close

Avertisment: Pericolul îmbolnăvirilor nu a trecut! Ministrul Sănătății: „Nu ne putem bucura încă, dar nici nu ne întristăm”

de S.T.    |    23 Mai 2020   •   08:19
Avertisment: Pericolul îmbolnăvirilor nu a trecut! Ministrul Sănătății: „Nu ne putem bucura încă, dar nici nu ne întristăm” Hepta

Ministrul Sănătății avertizează că pericolul nu a trecut, deși România se află într-o perioadă descrescătoare în ceea ce privește numărul de numărul de infecții cu noul coronavirus.

Nelu Tătaru a precizat că în ultimele săptămâni au fost mai puține cazuri de îmbolnăvire cu temutul Covid-9, dar este necesar să respectăm în continuare măsurile de protecție pentru a trece peste această perioadă de criză.

„Nu ne putem bucura încă, dar nici nu ne întristăm. Suntem într-o perioadă şi o fază descrescătoare a curbei, este vizibilă, o avem de vreo săptămână, o săptămână şi jumătate, vrem să rămână aşa, dar încă avem un număr de 200 de pacienţi în terapie intensivă, încă avem decese - 1.159 de decese, mai avem 17.700 de cazuri în total, sunt momente pe care dacă le gestionăm cum trebuie, atât noi, cât şi populaţia putem spune că terminăm acest moment al pandemiei şi avem un timp liber în care să putem să analizăm ce a fost, să previzionăm ce va fi şi să gestionăm mai bine situaţia care va veni, în măsura în care acel test sau acel studiu pe care îl pregătim pentru vară, de seroprevalenţă, să ne arate că avem o marjă din populaţie imunizată şi să putem gândi mai relaxat pentru momentul toamnă-iarnă”, a spus Nelu Tătaru.

Avertisment: Pericolul îmbolnăvirilor nu a trecut

Citeşte mai multe despre:

nelu tătaru coronavirus
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati