Antena 3 CNN Coronavirus O angajată a Ministerului Sănătății, testată pozitiv cu coronavirus

O angajată a Ministerului Sănătății, testată pozitiv cu coronavirus

O angajată a Ministerului Sănătății a fost testată pozitiv cu coronavirus, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

O angajată a Ministerului Sănătății, testată pozitiv cu coronavirus
Sursa foto: Foto: pixabay.com
14 Mar 2020   •   12:30

E vorba de cazul 92, despre care inițial se spunea că e o femeie din Mureș, însă GCS a confirmat că e o angajată a Ministerului Sănătății.

Potrivit GCS, cazul 92 - o femeie de 41 de ani internată în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași care s-a întors din Dubai în 8 martie și a fost confirmată pozitiv în 13 martie - este un angajat al Ministerului Sănătății și nu o persoană din județul Mureș.

„Această eroare din comunicarea inițială a fost posibilă dintr-o confuzie în interpretarea acronimului instituției Ministerului Sănătății și cel folosit pentru județul Mureș”, susține Grupul de Comunicare Strategică.

Ancheta epidemiologică, care este în curs în acest moment, va stabili contacții și recoltarea probelor. Contacții direcți ai persoanei se află în izolare la domiciliu.

Au fost luate deja măsuri pentru limitarea răspânidirii coronavirsului în Ministerul Sănătății. Programul cu publicul a fost limitat pentru o lună de zile. De asemenea, au fost distribuite măști și produse dezinfectante, iar la intrarea în instituție sunt completate chestionare pentru monitorizare.

Ministrul Sănătății, Victor Costache și secretarul de stat Nelu Tătaru au fost testați pentru coronavirus, iar rezultatele au ieșit negative.

×
Subiecte în articol: Ministerul Sănătății coronavirus
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close