Antena 3 CNN Coronavirus Oraşul din România unde masca de protecţie devine obligatorie în piețe și pe străzile pietonale. Se întâmplă de la 1 august!

Oraşul din România unde masca de protecţie devine obligatorie în piețe și pe străzile pietonale. Se întâmplă de la 1 august!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a decis, miercuri, obligativitatea purtării măștii de protecție în piețe și târguri, dar și pe arterele pietonale și în alte zone aglomerate. Decizia intră în vigoare de sâmbătă, 1 august.

Oraşul din România unde masca de protecţie devine obligatorie în piețe și pe străzile pietonale. Se întâmplă de la 1 august!
Sursa foto: Pixabay.com
29 Iul 2020   •   19:45

Masca de protecție este obligatorie „pentru toate persoanele prezente în piețele agroalimentare permanente sau temporare, închise sau deschise, precum și în spațiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiționale, bâlciuri etc de pe teritoriul județului Brașov, începând cu data de 1 august, ora 6.00”.

De asemenea, măștile de protecție trebuie purtate obligatoriu la toate evenimentele, de orice natură, „unde sunt create condiții de aglomerare de persoane, desfășurate atât în interior, cât și în exterior”, dar și pe arterele pietonale intens frecventate, precum și în alte zone aglomerate.

Masca de protecție devine obligatorie în piețele și pe străzile pietonale din Brașov

Potrivit hotărârii, arterele pietonale vor fi stabilite de Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, iar acestea vor fi semnalizate corespunzător.

Copiii cu vârsta de până la cinci ani sunt exceptați de la purtarea măștii de protecție.

1.189 de cazuri noi în România și 30 de decese în ultimele 24 de ore

Autoritățile au anunțat, miercuri, un număr de 1.189 de cazuri noi de coronavirus și 30 de decese. Numărul de cazuri raportate de la începutul epidemiei depășește 48.000 în România.

Până miercuri, 29 iulie 2020, 2.269 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De marți, de la ora 10.00, până miercuri, la ora 10.00, au fost înregistrate 30 de decese.

Avertisment fără precedent: Cei care au scăpat de coronavirus ar putea reveni la spital, în stare gravă!

Pacienții vindecați de coronavirus trebuie să aibă mare grijă. Aceștia sunt sfătuiți să se obișnuiască cu reacții ce ar putea fi mortale la infecție.

Septicemia ar putea genera probleme majore pentru 20.000 de persoane vindecate de noul virus chinezesc, la diferență de un an, avertizează medicii.

×
Subiecte în articol: Brașov piete mască
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close