x close

Primul pacient tratat cu plasmă la Galați s-a vindecat de coronavirus

22 Mai 2020   •   10:15
Primul pacient tratat cu plasmă la Galați s-a vindecat de coronavirus Hepta

Primul pacient tratat cu plasmă la Spitalul Judeţean din Galaţi s-a vindecat de coronavirus. Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, a primit plasmă îmbogăţită cu anticorpi de la două persoane care s-au vindecat de COVID-19.

Pacientului i-au fost efectuate două teste din care a rezultat că nu mai e infectat cu coronavirus. Totuși, starea lui rămâne gravă din cauza sechelelor pulmonare și renale.

Bărbatul nu avea afecțiuni medicale cunoscute, însă a ajuns în stare gravă la spital și a fost necesar să fie intubat. S-a confirmat că avea COVID-19, iar apoi medicii au decis să folosească procedura plasmafereză, utilizată în premieră la Galați. Procedura presupune prelevarea de plasmă îmbogățită cu anticorpi de la pacienți care s-au vindecat de coronavirus.

Prima donare de plasmă îmbogăţită cu anticorpi a avut loc săptămâna trecută la Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine Galaţi. Două persoane, soţi şi soţie, au fost primii donatori şi de atunci au mai donat încă 11 oameni, foşti pacienţi de COVID-19.

Sursă: Mediafax

Citeşte mai multe despre:

Galati coronavirus
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati