Antena 3 CNN Coronavirus Primul caz de coronavirus în București. Bilanțul a ajuns la 12 români infectați

Primul caz de coronavirus în București. Bilanțul a ajuns la 12 români infectați

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunțat, astăzi, într-un comunicat de presă, că a fost înregistrat primul caz de coronavirus în București. Bilanțul a ajuns, în prezent, la 12 români infectați.

Primul caz de coronavirus în București. Bilanțul a ajuns la 12 români infectați
Sursa foto: Antena 3
07 Mar 2020   •   17:21

"În această după-amiază a fost confirmat și cel de al 12-lea caz de infecție cu noul coronavirus (COVID-19) la nivel național. 

Este vorba despre un bărbat din București, în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în data de 27 februarie 2020, dintr-o zonă neafectată

Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiția de caz COVID-19.

I s-au recoltat probe și pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe și pentru testul COVID-19.

Primul caz de coronavirus în București, un bărbat întors din italia

Este primul caz depistat în București. Conform primelor sale declarații, bărbatul a stat în toată această perioadă la domiciliu, de la revenirea în țară. 
Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a solicitat izoleta pentru transportul la Institutul național de boli infecțioase și a demarat ancheta epidemiologică.

S-a început stabilirea contacților bărbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19, după care va începe recoltarea probelor pentru testare.
Grupul de Comunicare Strategică", se arată în comunicatul de presă.

Tot astăzi, autoritățile au confirmat că două fete în vârstă de 15, respectiv 16 ani, din Timișoara și Hunedoara, au fost infectate cu coronavirus.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close