Primul deces cauzat de coronavirus în Thailanda. Victima avea 35 de ani!

de A.M.P    |    01 Mar 2020   •   13:59
Primul deces cauzat de coronavirus în Thailanda. Victima avea 35 de ani! Pexels.com

Un bărbat în vârstă de 35 de ani din Thailanda, care inițial a fost diagnosticat cu febră dengue, a murit duminică din cauza infectării cu noul coronavirus din China.

Este vorba de primul deces din Thailanda cauzat de infecția cu COVID-19, au declarat, duminică, oficialii tailandezi.

Oficialii din domeniul sănătăţii au spus că bărbatul a lucrat în sectorul de vânzare cu amănuntul, unde a intrat în contact cu mulţi turişti în primele etape ale focarului.

„Acesta a fost un caz de transmisie locală, iar el a fost expus riscului pentru că avea expunere la turişti chinezi”, a spus Suwanchai Wattanayingcharoen, directorul general al Departamentului de Control al Bolilor, într-o conferinţă de presă.

Pacientul a fost internat pentru prima dată într-un spital privat pentru febră dengue pe 27 ianuarie. Ulterior a fost diagnosticat cu coronavirus şi transferat pe 5 februarie în centrul principal de tratament al guvernului, a precizat Suwanchai.

Începând cu luna ianuarie, Thailanda a înregistrat 42 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, 30 din cele în curs de recuperare şi 11 încă tratate în spitale, potrivit departamentului.

Sursă: Mediafax
Parteneri
x close