Antena 3 Coronavirus Primul român infectat cu coronavirus s-a vindecat, după ce două teste au ieșit negative

Primul român infectat cu coronavirus s-a vindecat, după ce două teste au ieșit negative

29 Feb 2020   •   20:11
Primul român infectat cu coronavirus s-a vindecat, după ce două teste au ieșit negative
Sursa foto: Antena 3

Tânărul în vârstă de 25 de ani, din comuna Prigoria, județul Gorj, considerat a fi primul român infectat cu coronavirus s-a vindecat, după ce două teste au ieșit negative.

"Pacientul din Gorj care este internat la Institutul Național de Boli Infecțioase "prof. Dr. Matei Balș" a fost retestat pentru noul coronavirus  în cursul acestei zile.

Rezultatul testului este negativ.

Urmare a acestui rezultat, pacientul este considerat vindecat și poate fi externat.

Amintim că testarea de astăzi este a doua care are rezultat negativ, primul test care a arătat că bărbatul nu mai este purtător al virusului fiind făcut ieri, 28 februarie.

Bărbatul a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19 (coronavirus) în data de 26 februarie.

Familia bărbatului rămâne în continuare în izolare la domiciliu până la împlinirea perioadei de incubație a virusului, de 14 zile.

Până astăzi, 29 februarie, la nivel național, în 3 dintre cele 5 centre de testare, au fost analizate probe de la 351 de persoane pentru care existau suspiciuni că ar fi putut contracta virusul COVID-19 (coronavirus).

Analizele au fost efectuate în centrele de la București, Timișoara și Cluj-Napoca.

Dintre acestea, după cum am făcut public deja până la acest moment, 3 au ieșit pozitive. Restul de 348 fiind negative", se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică din cadrul Guvernului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close