Antena 3 CNN Coronavirus Cum s-a schimbat profilul copiilor bolnavi de COVID în România

Cum s-a schimbat profilul copiilor bolnavi de COVID în România

Medicii infecționiști anunţă că profilul copilului bolnav de Covid s-a schimbat în ultimele zile, în ţara noastră. Dacă până acum, cei infectați erau preponderent sugari cu vârste de până la 3 ani, acum ajung la camerele de gardă și copiii de școală. Simptomele sunt şi ele diferite față de anul trecut.

Cum s-a schimbat profilul copiilor bolnavi de COVID în România
Sursa foto: Getty
de Alexandra Dima    |    30 Sep 2021   •   14:50

Specialiștii au observat o schimbare radicală față de anul trecut, când formele de îmbolnăviri erau preponderent digestive și aveau o vindecare rapidă și fără surprize, chiar dacă erau forme medii.

Din această toamnă, boala se manifestă clar ca o afecțiune respiratorie. Afectarea pulmonară apare în 80-90 la sută din cazuri, susţin medicii la la Spitalul din Câmpina unde sunt tratate cazuri ușoare și grave, potrivit Europa Liberă. Aici, copiii stau în medie, 4-5 zile, dar unii au avut nevoie și de 8-9 zile nde spitalizare.

Unul dintre județele cu cel mai mare număr de copii internați este Dolj. La Spitalul de Boli Infecțioase Craiova fiind internați 56 de copii după un vârf de 61, potrivit sursei citate. 

În Prahova, al treilea județ ca număr de populație din țară, după București și Iași cazurile de copii îmbolnăviți de COVID sunt tratate doar la Câmpina. 

La Timișoara, o parte dintre copiii cu vârste mai mari au fost preluați de Spitalul de Boli Infecțioase pentru Adulți.

În Bucureşti, la Grigore Alexandrescu miercuri erau internați 29 de copii, dintre care 3 grav şi 20 cu simptome medii. Alţi 20 de copii sunt internați la Spitalul Marie Curie, 5 la Gomoiu și 10 la Matei Balș. 

Dacă zilele trecute aveau preponderent sugari internați, acum vârsta copiilor internați a ajuns la 13 ani, a declarat dr. Raluca Alexandru pentru Europa Liberă.

În spitalele din România erau joi, în 29 septembrie, 1.364 de persoane internate cu COVID-19, din care 315 minori. Din păcate, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate două decese în categoria de vârstă 0-9 ani. Este vorba despre un băiețel cu vârsta sub un an, din județul Suceava, și despre un alt băiat în vârstă de 7 ani, din județul Iași. Ambii aveau comorbidități.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus COVID-19 copii
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close