Antena 3 CNN Coronavirus Cadrele medicale protestează în Piața Victoriei! Președinte Sanitas: "E vorba de colegii din spital care nu mai pot, au obosit, sunt bolnavi"

Cadrele medicale protestează în Piața Victoriei! Președinte Sanitas: "E vorba de colegii din spital care nu mai pot, au obosit, sunt bolnavi"

Membrii Federației Sanitas protestează marți în București. Aceștia cer plata salariilor restante și deblocarea posturilor. Președintele Sanitas, despre guvernanți: "Facem promisiuni în fiecare zi dar această criză a epuizării continuă."

Cadrele medicale protestează în Piața Victoriei! Președinte Sanitas: "E vorba de colegii din spital care nu mai pot, au obosit, sunt bolnavi"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    03 Noi 2020   •   12:10

Membrii Sanitas au ieșit marți în Piața Victoriei, din București, să ceară plata salariilor restante și deblocarea posturilor, pentru a se rezolva problema epuizării cadrelor medicale. Președintele Sanitas reclamă lipsa de comunicare dintre guvernanți și reprezentanții cadrelor medicale din România

Leonard Bărăscu, Președintele Asociației Sanitas: "În afară de strategiile astea de criză idioate pe care le-au luat unii, e vorba de colegii din spital care nu mai pot, au obosit, sunt bolnavi."

"Dorim ca problemele ce țin de salarizare să se rezolve, adică stimulentul de risc.

Apoi este vorba de deblocarea posturilor, foarte importantă astăzi. În afară de strategiile astea de criză idioate pe care le-au luat unii, e vorba de colegii din spital care nu mai pot, au obosit, sunt bolnavi. (...) Astăzi câțiva lideri Sanitas sunt deja cu COVID, sunt pozitivi.

Facem promisiuni în fiecare zi dar această criză a epuizării continuă.

Este o lipsa totală de discuții și de comunicare (…) Era simplu să convoci într-o teleconferință, să vorbești cu cei abilități care ar fi putut să rezolve lucrurile astea." a declarat Leonard Bărăscu pentru reporterul Antena3, în direct de la protestul din Piața Victoriei.

Întrebat cum este pentru medicii români să gestioneze întreagă criză provocată de pandemia COVID-19, acesta a subliniat că toate cadrele medicale lucrează în condiții extrem de grele de la declanșarea pandemiei.

"Am demonstrat ce înseamnă să stai într-un combinezon și ce înseamnă să fii ud fleașcă până la piele de multe ori.

Este și partea psihologică a lucrurilor, să vezi numai oameni bolnavi, să vezi cum se întinde COVID și nu poți să faci nimic."

Leonard Bărăscu a declarat că este sceptic în privința rezolvării problemelor reclamate de atâta timp și ignorate de autorități:

"Nu cred că ne vor asculta. (...) Îl văd tot timpul pe post pe Ministrul Sănătății, Domnul Tătaru, dar cu noi nu poate să vorbească. Iar cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le putea auzi de la noi."

Membrii Federației Sanitas vor ieși în stradă în fiecare zi de Marți, până când toate problemele reclamate se vor rezolva.

×
Subiecte în articol: sanitas protest cadre medicale COVID-19
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close