Antena 3 CNN Coronavirus Raed Arafat: "Avem o tendinţă de descreştere, cel puţin la rata de pozitivare putem vorbi de un platou"

Raed Arafat: "Avem o tendinţă de descreştere, cel puţin la rata de pozitivare putem vorbi de un platou"

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că în România există o tendinţă de descreştere a numărului de cazuri noi de coronavirus.

Raed Arafat: "Avem o tendinţă de descreştere, cel puţin la rata de pozitivare putem vorbi de un platou"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    10 Feb 2022   •   16:29

Raed Arafat a precizat, joi, într-o conferinţă de presă, că nu se poate compara ce se întâmplă acum cu ce a fost în valul precedent.
 
"Avem o tendinţă de descreştere, cel puţin la rata de pozitivare putem vorbi de un platou acum, cifrele scad cu excepţia secţiilor de ATI, unde continuă o uşoară creştere. Nu putem compara sub nicio formă ce se întâmplă acolo acum cu valul trecut.

Pot să vă spun că în unităţile de primiri urgenţe chiar dacă sunt mai mulţi pacienţi care se prezintă acum vedem 9.000 de pacienţi într-o săptămână, peste 9.000, totuşi starea celor care se prezintă e total diferită, este mai uşoară(...).

Scăderea pe secţiile de terapie intensivă va fi mai târziu după ce continuă scăderea numărului total al cazurilor infectate şi se opreşte impactul cazurilor care vin din urmă, cele 40.000, cele 30 şi ceva de mii de cazuri zilnice care au fost şi dintre aceste cazuri totuşi o parte pot ajunge la terapie intensivă în câteva zile”, a explicat Arafat.

Șeful DSU, Raed Arafat, nu exclude ca starea de alertă să nu mai fie prelungită.

El spune că totul depinde de evoluția numărului de noi cazuri Covid înregistrate zilnic.

Bilanț COVID-19 din 10 februarie 2022, în România. Zeci de mii de noi cazuri în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 26.466 noi cazuri.

Bilanţ COVID-19 din 10 februarie 2022, în România. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 26.466 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 880 mai puțin decât în ziua anterioară.

3.176 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În total, până joi, 10 februarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.508.860 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 82.550 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat coronavirus
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close