Antena 3 CNN Coronavirus Raed Arafat, mesaj important pentru românii care nu vor să se vaccineze: "E clar că unii mai au întrebări"

Raed Arafat, mesaj important pentru românii care nu vor să se vaccineze: "E clar că unii mai au întrebări"

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, întrebat ce le transmite celor reticenți în fața vaccinului, a spus: „Le transmit că eu o să mă vaccinez. Asta înseamnă că pentru mine, ca persoană, acest lucru este bun”.

Raed Arafat, mesaj important pentru românii care nu vor să se vaccineze: "E clar că unii mai au întrebări"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    03 Ian 2021   •   23:15

Întrebat, duminică seara, la B1, despre sondajul de la finele lunii decembrie, potrivit căruia jumătate dintre români cred foarte puțin în vaccin, Raed Arafat a spus că este normal să se întâmple acest lucru la începutul unei campanii de vaccinare.

„Mulți își vor schimba părerea, vor vedea că se face în toată lumea, că se vaccinează și persoane extrem de importante”. Mulți care spun că au dubii vor merge spre vaccinare. E clar că unii mai au întrebări, se va încerca răspuns la aceste întrebări, comitetul de vaccinare lucrează la acest aspect”, a afirmat șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Întrebat ce le-ar transmite reticenților, Arafat a răspuns: „Eu le spun un lucru simplu: eu o să mă vaccinez, oricum și vaccinul de gripă sezonieră îl fac anual. Înseamnă că pentru mine, ca persoană, acest lucru este bun.

Este bine pentru sănătatea lor și pentru a se proteja pe ei și pe cei din jurul lor. Când îmi vine rândul, mă voi vaccina public, sfatul meu este să nu asculte manipulările, să se gândească la interesul lor și cel al familiilor lor”.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a adăugat că duminică a avut loc o consultare cu specialiștii din Israel pe campania de vaccinare și „și la ei au fost reticenți, dar exemplul celor care recomandă vaccinarea, să se vaccineze în fața lor, ajută”.

Raed Arafat se așteaptă să crească numărul de cazuri în 10-15 zile

”Va fi o creștere probabil a numărului cazurilor. Depinde cât de controlabilă va fi. O mare parte din populației a respectat recomandările, dar este și o parte din populație care nu a respectat recomandările, dovadă și amenzile date de Poliție. Este posibil să începem să vedem o creștere în următoarele 10 -15 zile.

Sper să controlăm această creștere pentru că indicatorii arată că presiunea pe sistemul sanitar a scăzut comparativ cu acum 2-3 săptămâni. Eu sper să o menținem așa”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat anunță că nu se vor condiționa călătoriile în funcție de vaccinare: "Nu vom aplica astfel de discriminări"

Invitat al lui Radu Tudor, sâmbătă seara, la emisiunea Punctul de Întâlnire de la Antena 3, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat cât durează imunizarea, după primirea dozelor din vaccinul împotriva COVID-19 și în cât timp ne vom întoarce la normalitate: "Vaccinul va preveni sechelele, pentru că va preveni forma gravă"

E posibil să fie unele întruniri internaționale care să spună “poți să vii dacă ești vaccinat”. În România noi am zis că nu vom aplică astfel de discriminări și nu vom aplică astfel de reguli

×
Subiecte în articol: Raed Arafat sceptici vaccinare
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close