Antena 3 Coronavirus Raed Arafat: "Oamenii trebuie să înțeleagă măsurile luate de autorități. Sunt necesare și corecte"

Raed Arafat: "Oamenii trebuie să înțeleagă măsurile luate de autorități. Sunt necesare și corecte"

10 Mar 2020   •   23:09
Raed Arafat: "Oamenii trebuie să înțeleagă măsurile luate de autorități. Sunt necesare și corecte"
Sursa foto: Antena 3

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a atras atenția persoanelor care nu respectă măsurile luate de autorități pentru limitarea răspândirii coronavirusului că totul este pentru siguranța lor.

"Problema e că vedeți ce se întâmplă la Vama Nădlac. Azi a apărut un autocar din Italia venit prin Giurgiu, în ideea că pot să păcălească autoritățile și să intre. Pasagerii au fost duși în carantină. Sunt oameni la aeroport și am auzit o discuție cu o familie care insista să nu meargă la carantină pentru că are un copil. Decizia e ca toți să meargă.

Se încearcă orice cale de intrare în țară. Ieri s-a dat decretul în Italia pentru izolare și mulți au plecat înainte de a se pune în aplicare decretul. 

Noi nu acuzăm, nu stigmatizăm, dar spunem că oamenii trebuie să înțeleagă măsurile luate în România. Avem obligația să protejăm toată populația. Trebuie să înțeleagă că măsurile sunt necesare și corecte. Probabil că dacă situația se schimbă și măsurile se schimbă", a spus Arafat.

Până în momentul de față au fost înregistrate 29 de cazuri de coronavirus în România. Dintre pacienții confirmați, 5 sunt declarați vindecați și au fost externați. Astăzi au fost înregistrate inițial 8 cazuri noi în București, ulterior încă 3 în Arad, Hunedoara și Caraș-Severin, iar în această seară încă o femeie din București a fost diagnosticată. Ultimul caz este al unei femei în vârstă de 47 de ani, din București.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close