Antena 3 CNN Coronavirus Încă un județ din România depășește 3 cazuri la mia de locuitori: masca va fi obligatorie

Încă un județ din România depășește 3 cazuri la mia de locuitori: masca va fi obligatorie

În Municipiul Bistriţa şi localităţile Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătiniţa, Unirea, Viişoara incidenţa cumulată, în ultimele 14 zile, a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a depăşit 3 la mia de locuitori. Noi restricții vor fi impuse începând de miercuri.

Încă un județ din România depășește 3 cazuri la mia de locuitori: masca va fi obligatorie
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    27 Oct 2020   •   20:30

Masca va fi obligatorie si in spatiile publice deschise și se suspendă activitatea localurilor si agenţiilor de jocuri de noroc din Municipiul Bistriţa dar si din localitatile aparţinătoare Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătiniţa, Unirea şi Viişoara, potrivit unui comunicat de presa publicat marti de ISU Bistrita.

Potrivit hotărârii adoptate marţi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. 

"Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise."

Se inchid cinematografele, salile de spectacole si concerte

"Activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare.

În situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

De asemenea, se interzice organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Măsurile vizează toate localitățile componente ale municipiului Bistrița (Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătinița, Unirea, Viișoara)."

Reprezentanții Prefecturii Bistrița-Năsăud au publicat și o lista care arată incidența cazurilor de infectare cu COVID-19 pe localități, în ultimele 14 zile. Dintre acestea, 4 localități depășesc 3 cazuri la mia de locuitori:

ORAŞ BECLEAN 4.90
MONOR 4.43
ŞINTEREAG 3.31
MUNICIPIUL BISTRIŢA 3.13

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close