Antena 3 CNN Coronavirus Cum să faci acasă gel antibacterian din doar trei ingrediente

Cum să faci acasă gel antibacterian din doar trei ingrediente

Alternativa la gelul antibacterian cumpărat din comerţ, şi despre care nu ştim exact ce conţine, este propriul dezinfectant preparat acasă, din ingrediente naturale şi uşor de procurat. În plus, economisiţi bani şi vă puteţi personaliza mirosul în funcţie de preferinţe.

Cum să faci acasă gel antibacterian din doar trei ingrediente
Sursa foto: Pixabay
de M.Z.    |    06 Mar 2020   •   12:00

În plină perioadă cu coronavirus şi gripă, gelul antibacterian devine tot mai utilizat, atunci când ne aflăm pe stradă sau la birou şi nu avem acces la apă şi săpun.

Principalul ingredient pentru un gel dezinfectant preparat acasă este alcoolul medicinal de 60 de grade, spune prof. Miryam Wahrman, bacteriolog în cadrul universității William Patterson din Marea Britanie, potrivit express.co.uk.

Dacă alcoolul are o concentraţie mai mică, el poate fi folosit, dar eficienţa gelului este mai scăzută.

Pentru prepararea gelului antibacterian acasă, aveţi nevoie de 2/3 părţi alcool sanitar sau alcool de 60 de grade, 1/3 gel de aloe vera şi 10 picături de ulei esenţial din arbore de ceai sau de lavandă, ori un alt tip de ulei.

Uleiul esențial se folosește pentru parfum, iar aloe vera pentru a proteja pielea care va fi destul de uscată folosind acest gel dezinfectant pe bază de alcool.

Combinaţi toate ingredientele şi turnaţi-le într-o sticlă cu pulverizator.
 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close