Antena 3 CNN Coronavirus Românii care au vrut să ajungă în Marea Britanie, avertizaţi de angajatori că ar putea fi concediați: „Se fac abuzuri”

Românii care au vrut să ajungă în Marea Britanie, avertizaţi de angajatori că ar putea fi concediați: „Se fac abuzuri”

O tânără stabilită în Manchester susține că românii care au vrut să ajungă în Marea Britanie sunt avertizaţi de angajatori că ar putea să-și piardă slujba.

Românii care au vrut să ajungă în Marea Britanie, avertizaţi de angajatori că ar putea fi concediați: „Se fac abuzuri”
Sursa foto: Antena 3
13 Mar 2020   •   15:20

Alexandra a relatat pentru Adevărul ce piedici întâmpină românii care vor să vină în Marea Britanie, dar şi lejeritatea cu care sunt întâmpinaţi cei care sosesc în ţară, după o călătorie în Regatul Unit.

„Mama a zburat acum două zile din Liverpool către Bucureşti. La Vamă au întrebat-o dacă a călătorit recent în Italia, China, Iran sau Coreea de Sud. Exact în ordinea aceasta... Pe Otopeni, debarcarea s-a făcut în condiţii normale. Nu i-a sugerat sau impus absolut nimeni carantină. Însă mie de la lucru ar fi trebuit să îmi plece câţiva angajaţi. Au renunţat fiindcă le-au spus de acasă că dacă ajung în România, vor fi obligaţi să stea în carantină 14 zile.  Pe de altă parte, verişoara mea, împreună cu alte două prietene, aveau bilete să ajungă la mine pe 13 martie, în vacanţă. Fetele au anunţat la birou, lucrează în acelaşi loc în Bucureşti, şi angajatorul le-a spus pe şleau că la sosire va trebui să îşi ia concediu fără plată 14 zile, dar şi că riscă să fie concediate. Lumea este informată prost, pe de o parte. Pe de altă parte, nu înţelege măsurile şi exagerează. Şi se fac şi abuzuri“, este de părere tânăra româncă stabilită în Manchester.

Ea a sunat la Consulatul României în Manchester întrebând în ce condiţii se poate călători dinspre Marea Britanie către România. I s-a spus că momentan, în condiţii normale, dar că recomandarea este de a evita călătoriile în perioada aceasta, până la noi informări.  

 

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close