Antena 3 Coronavirus MAE, despre românii infectați la abatorul din Germania: Din 1.000 de angajați, 500 sunt români

MAE, despre românii infectați la abatorul din Germania: Din 1.000 de angajați, 500 sunt români

de S.T.    |    29 Apr 2020   •   15:20
MAE, despre românii infectați la abatorul din Germania: Din 1.000 de angajați, 500 sunt români
Sursa foto: Hepta

Din cei 1.100 de angajați ai abatorului din Germania, unde sunt oameni infectați cu noul COVID-19, 500 sunt români, au declarat, miercuri, reprezentanții MAE.

Din totalul angajaților, 250 sunt bolnavi și toți au asigurări medicale, cheltuielile fiind suportate de partea germană.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), referitor la românii care lucrează într-un abator din Birkenfeld, de lângă orașul Pforzheim (landul Badden-Wurttemberg), Republica Federală Germania, sunt 1.100 de angajați la această firmă, din care 500 din România. Dintre angajați, circa 250 sunt bolnavi.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma discuțiilor reprezentanților Consulatului General al României la Stuttgart cu șeful administrației locale, primarul localității Pforzheim și șeful Departamentului de ordine publică al districtului Enz, autoritățile germane au comunicat că din numărul total de 1.100 angajați ai abatorului, 500 sunt cetățeni români. La acest moment, ca urmare a testării tuturor angajaților, există date care confirmă infectarea cu COVID-19 a 250 persoane. Acestea au fost cazate în 3 spații de carantină în apropierea orașului, conform reglementarilor locale aplicabile”, arată MAE.

Potrivit oficialilor români, evoluția stării de sănătate a persoanelor contaminate este monitorizată constant de oficiul de sănătate publică local, iar centrele de carantină sunt supravegheate permanent de un serviciu de pază. De asemenea, autoritățile germane au confirmat că toți angajații au asigurări medicale, iar eventualele cheltuieli de carantinare / spitalizare vor fi suportate de către partea germană.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close