Antena 3 CNN Coronavirus Românii izolați în Republica Dominicană nu au coronavirus

Românii izolați în Republica Dominicană nu au coronavirus

Cei trei români izolați în Republica Dominicană au fost testați pentru a se verifica dacă au fost infectați cu coronavirus, iar rezultatele au arătat că aceștia nu au boala provocată de Covid-19, anunță Ministerul Sănătăţii din această ţară, potrivit presei online locale.

Românii izolați în Republica Dominicană nu au coronavirus
Sursa foto: Pixabay
29 Feb 2020   •   10:36

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Bogota (acreditată și pentru Republica Dominicană) și al Consulatului Onorific al României în Republica Dominicană, anunța că a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la cetățenia și situația persoanelor aflate sub supraveghere medicală în Republica Dominicană, ca urmare a unor suspiciuni de infectare cu COVID-19, anunță un comunicat de presă al MAE.

„Potrivit datelor obținute, trei cetățeni români sunt internați în vederea efectuării testelor medicale pentru stabilirea unei eventuale infecții cu COVID-19. Ambasada României la Bogota menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune”, adaugă sursa citată.

Ministrul Sănătăţii din Republica Dominicană, Rafael Sánchez Cárdenas, a declarat, vineri, că trei cetăţeni români şi un localnic sunt în carantină în Spitalul militar "Ramón de Lara" din oraşul Santo Domingo, unde vor fi efectuate analize pentru a se stabili dacă au ori nu coronavirus.

Românii au vârstele de 29, 35 şi 50 de ani şi au ajuns în Republica Dominicană cu escale în Germania şi Spania, informează agenţia de presă EFE.

În cadrul măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului, Republica Dominicană a suspendat timp de 30 de zile cursele aeriene dinspre oraşul italian Milano.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Al doilea cutremur în România, în doar câteva ore!
x close