Antena 3 CNN Coronavirus Cei șase chinezi izolați în Slatina au fost dați afară din hotel

Cei șase chinezi izolați în Slatina au fost dați afară din hotel

Cei șase cetățeni chinezi izolați în Slatina au fost dați afară din hotel de patronul unității de cazare, motiv pentru care au fost nevoiți să își găsească cazare, împreună cu firma care i-a angajat, în Drăgășani, Vâlcea.

Cei șase chinezi izolați în Slatina au fost dați afară din hotel
29 Feb 2020   •   16:52

Cei șase chinezi au ajuns la Slatina, dintr-o zonă de risc din China, motiv pentru care au fost obligați să rămână în hotelul în care erau cazați, în autoizolare.

Inițial, cei șase au fost căutați de autorități, după ce reprezentanții firmei nu a comunicat adresa la care aceștia vor locui.

După câteva zile de autoizolare, chinezii au fost nevoiți să comande mâncare și să iasă din autoizolare pentru că reprezentanții hotelului din Slatina au refuzat să le asigure hrana.

"În data de 28.02.2020, orele 17.20, echipa DSP Olt s-a deplasat pentru a verifica condițiile de autoizolare la hotelul unde erau cazați cei 6 cetățeni de naționalitate chineză și am constatat că se decazaseră, urmare a refuzului conducerii hotelului de a le mai oferi în continuare cazare, părăsind incinta acestuia spre destinația sediului firmei angajatoare.

Ne-am alertat luând legătura telefonică cu reprezentanții firmei respective și ni s-a confirmat că le-a asigurat transport privat către un spațiu de cazare în condiții de autoizolare pentru restul zilelor rămase.

Am alertat Instituția Prefectului Olt care ne-a sprijinit prin comunicarea cu instituția omologă, asupra evenimentului.

DSP Olt a luat legătura cu reprezentanții DSP Vâlcea pentru asigurarea monitorizării clinice a stării de sănătate până la sfârșitul perioadei de izolare.

În data de 29.02.2020 am fost informați de către DSP Vâlcea că sunt asigurate condițiile de autoizolare și că starea de sănătate a celor șase cetățeni de naționalitate chineză este bună", se arată într-un comunicat al Direcției de Sănătate Publică Olt.

Dosar penal pentru cei șase chinezi dați afară din hotel

De asemenea, polițiștii au deschis un dosar penal pentru că cei șase cetățeni nu au înștiințat autoritățile atunci când au părăsit hotelul.

"Referitor la situația celor șase cetățeni chinezi, aflați în procedură de auto-izolare la un hotel din Slatina, facem următoarele precizări. Cele 6 persoane nu au manifestat simptome și nu provin din zona afectată a Chinei.

Totuși, reprezentanții DSP Olt au instituit pentru ei procedura de auto-izolare la respectivul hotel.

În data de 28 februarie a.c. aceștia au părăsit unitatea de cazare din Slatina, fără a înștiința instituțiile abilitate, fapt pentru care la nivelul IPJ Olt s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută de art. 352 CP., respectiv zădărnicirea combaterii bolilor. 

Totodată, în aceeași zi, în jurul orei 18.30, polițiștii din cadrul IPJ Vâlcea au fost sesizați că cei 6 cetățeni s-au cazat la o unitate de cazare de pe raza localității Drăgășani și imediat, au  înștiințat reprezentanții DSP Vâlcea, pentru dispunerea  măsurilor legale", a informat Grupul de Comunicare Strategică.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Schimbări majore la școlile de șoferi!
x close