Antena 3 CNN Coronavirus Schimb de mesaje între medicii de la Balș, unde este internat bărbatul cu coronavirus: „Avem același echipament. Dacă unul e pozitiv, le dăm tuturor”

Schimb de mesaje între medicii de la Balș, unde este internat bărbatul cu coronavirus: „Avem același echipament. Dacă unul e pozitiv, le dăm tuturor”

Jurnaliștii de la Libertatea publică, vineri, un schimb de mesaje de pe WhatsApp în care medicii de la Institutul Matei Balș din Capitală scriu că folosesc aceleași echipamente de protecție, atunci când intră la pacienții suspecți de coronavirus, iar asta îi pune în pericol pe toți, în cazul în care unul dintre pacienți devine pozitiv.

Schimb de mesaje între medicii de la Balș, unde este internat bărbatul cu coronavirus: „Avem același echipament. Dacă unul e pozitiv, le dăm tuturor”
28 Feb 2020   •   13:49

”Din cauză că nu au suficiente combinezoane (echipamente de protecție pentru ei), medicii nu le schimbă când consultă pacienții nediagnosticați, unul după altul, și-i pun pe aceștia în pericol. Câtă vreme nu știu rezultatul analizelor pentru pacienți, medicii ar trebui să respecte procedurile ca și cum fiecare dintre cei consultați ar fi purtător de coronavirus”, scrie Libertatea. 

Un alt lucru reclamat de medici este faptul că circuitele în spital sunt deficitare și după ce se dezechipează, „am trecut pe holul ăla din spate, printre pacienți”. Iar coronavirusul poate fi luat, de pildă, prin strănut.

”I-am băgat pe cei simptomatici la asimptomatici. Nu mai erau bețe pt recolare. Și de la 14 nu mai aveam asistentă”

Conversațiile pe WhatsApp au început ieri devreme și au continuat cu apeluri telefonice pe tot parcursul zilei: ”Azi ne blocasem cu 25 de oameni care așteptau rezultatul la coronavirus. Unii de ieri. Nemâncați. Fără pastile. Vai mama lor”, a comunicat un medic epidemiolog din Balș unui coleg.

Conducerea și specialiștii din Institut nu au comentat ceea ce susțin medicii.

Ieri, la ”Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș” a fost adus primul pacient confirmat cu coronavirus din România. Altor zeci de oameni, cu sau fără simptome, li s-au prelevat analize.

 

×
Subiecte în articol: Institutul Matei Balș coronavirus
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close