Antena 3 CNN Coronavirus Motivul pentru care doi şefi de la FDA, responsabili de campania de vaccinare anti-COVID în SUA, îşi dau demisia

Motivul pentru care doi şefi de la FDA, responsabili de campania de vaccinare anti-COVID în SUA, îşi dau demisia

Doi experți pe vaccinul anti-COVID de la FDA (Food and Drug Administration) anunță că îşi vor da demisia. Ei au declarat că motivul deciziei a fost un demers făcut de administrația Biden.

Motivul pentru care doi şefi de la FDA, responsabili de campania de vaccinare anti-COVID în SUA, îşi dau demisia
Sursa foto: bloomberg.com
de Claudia Popovici    |    31 Aug 2021   •   21:33

Cei doi specialişti pe sănătate în Statele Unite, Marion Gruber şi Phillip Krause  spun că motivul ar fi faptul că administraţia Biden a anunţat noile prevederi ale campaniei de vaccinare înaintea instituţiei FDA.

Experţii spun că au muncit enorm pentru a evalua repede serurile Moderna, Johnson & Johnson, Pfizer şi BioNTech şi sunt frustraţi de faptul că echipa lui Biden a anunţat deja că urmează efectuarea de noi doze în rândul americanilor vaccinaţi, fără să aştepte concluziile FDA, potrivit Bloomberg citat de Mediafax.

Marion Gruber, specialistă pe cercetarea vaccinurilor, îşi va da demisia pe 31 octombrie, iar Phillip Krause, şef pe evaluare biologică şi cercetare, va pleca în noiembrie.

×
Subiecte în articol: FDA campania de vaccinare demisie
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close