Antena 3 CNN Coronavirus Simptomele-cheie care diferențiază noul coronavirus de alte boli respiratorii

Simptomele-cheie care diferențiază noul coronavirus de alte boli respiratorii

După mai multe cercetări la pacienții cu cu afecțiuni respiratorii, specialiștii de la Harvard au întocmit o listă cu cele mai frecvente simptome ale bolii. 

Simptomele-cheie care diferențiază noul coronavirus de alte boli respiratorii
Sursa foto: Pexels
14 Mai 2020   •   10:35

Oamenii trebuie să cunoască faptul că febra nu se află întotdeauna printre primele semne. ”Febra nu este un indicator sigur pentru COVID-19,” a explicat prof. Pieter Cohen, unul din membrii echipei de cercetători.

Indicator-cheie pentru noul coronavirus este pierderea mirosului

"Capacitatea COVID-19 de a invada bulbul olfactiv şi, prin consecinţă, sistemul nervos central este probabil o ipoteză" pentru a explica anosmia, au precizat cercetătorii de la spitalul universitar Foch din Suresnes (Franţa).


Scurtarea respirației, alt simptom-cheie

Un alt simptom care apare în cazurile mai grave ale bolii și care nu e întâlnit în cazul gripei sau al altor infecții respiratorii este scurtarea respirației, adică senzația că nu poți trage destul aer în plămâni, așa cum se întâmplă în mod normal. Acest simptom apare în primele două zile de la instalarea celorlalte simptome.

Scurtarea respirației poate apărea și în cazul unui atac de panică, însă în acest caz se manifestă diferit: apare din senin și, de obicei, se manifestă atunci când persoana în cauză încearcă să adoarmă sau se odihnește. În cazul coronavirusului, scurtarea respirației se instalează gradual și se înrăutățește în timpul activității fizice, chiar dacă nu implică un grad mare de efort (mersul pe jos, urcatul scărilor, treburile casnice).

Acesta este un semnal de alarmă major, iar persoana respectivă trebuie să solicite rapid ajutor medical pentru că poate avea o scădere periculoasă a nivelului de oxigen în sânge.

Sursa: Doctorul Zilei

×
Subiecte în articol: simptom coronavirus
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close