Antena 3 CNN Coronavirus Trei cazuri confirmate de coronavirus în România. E anchetă epidemiologică în mai multe județe din țară. Cum se manifestă infecția și cum poate fi prevenită

Trei cazuri confirmate de coronavirus în România. E anchetă epidemiologică în mai multe județe din țară. Cum se manifestă infecția și cum poate fi prevenită

Trei cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în România. Autoritățile îndeamnă oamenii să recunoască simptomele îmbolnăvirii cu noul coronavirus.

Trei cazuri confirmate de coronavirus în România. E anchetă epidemiologică în mai multe județe din țară. Cum se manifestă infecția și cum poate fi prevenită
Sursa foto: Pixabay.com
de S.T.    |    28 Feb 2020   •   15:22

Persoanele infectate cu coronavirus sau persoanele răcite sau gripate dezvoltă de obicei simptome respiratorii precum tusea, febră, secreții nazale. Chiar dacă multe dintre simptome sunt asemănătoare, acestea sunt cauzate de viruși diferiți.

Este dificil să se identifice boala doar pe baza simptomelor. De aceea, testele de laborator sunt necesare pentru a confirma dacă cineva este infectat cu acest nou tip de virus.

Noul Coronavirus este un virus respirator care se răspândește în primul rând prin contactul cu o persoană infectată, prin inhalarea unor particule provenite din tuse, strănut, picături de saliva, secreții nazale.

Grav este că putem fi purtători ai virusului fără să avem simptome. COVID-19 (coronavirus- n.red.) are o perioadă de incubaţie de aproximativ 14 zile.

Dacă o persoană este testată prea devreme, virusul poate să nu fie detectat.

Virusul poate deveni mortal dacă duce la pneumonie, insuficiență respiratorie sau renală sau șoc septic.

Simptomele noului coronavirus


febră

tuse

dureri musculare

cefalee

oboselă

tulburările respiratorii

somnolență.

Este important exersarea unei igiene respiratorii bune. De exemplu, când strănutați sau tușiți, apropiați gura de partea inferioară a cotului sau folosiți șervețele pe care apoi le aruncați imediat la cosuld e gunoi.

Spălați-vă cât mai des pe mâini și folosiți geluri antibacteriene pe bază de alcool!

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close