Antena 3 CNN Coronavirus Sociolog: Probabil că sunt mai multe cazuri de coronavirus, numai că românul nu se duce la medic

Sociolog: Probabil că sunt mai multe cazuri de coronavirus, numai că românul nu se duce la medic

România ar putea avea, de fapt, mai multe cazuri de coronavirus, decât cele 17 declarate în prezent, însă ele nu au fost încă depistate pentru că românii nu obișnuiesc să meargă la medic atunci când se simt rău.

Sociolog: Probabil că sunt mai multe cazuri de coronavirus, numai că românul nu se duce la medic
Sursa foto: Antena 3
10 Mar 2020   •   15:09

"Impactul social dramatic este pentru că este o noutate, pentru că mass-media promovează mesaje de acest tip. Factorul politic ia măsuri foarte dure pentru că e mai bine să iei măsuri, chiar dacă nu sunt utile, decât să nu iei măsuri și să fii într-o situație infinit mai proastă. Oamenii reacționează pentru că e o noutate, pentru că virusul ăsta este vizibil. Mor zeci de mii de oameni de gripă, nu e vizibil pentru că ne-am obișnuit și știm că e o chestiune rară să moară cineva de gripă", a declarat sociologul Alfred Bulai, la Mediafax.

Acesta este de părere că numărul cazurilor de coronavirus în România este mult mai mare.

"Noi nu avem multe cazuri, ele probabil că sunt mult mai multe, numai că românul față de occidental nu se duce la doctor, zice “mă pot și vindeca”, sunt convins că sunt mult mai multe. Între timp însă, dacă nu te duci la doctor, o tratezi ca pe o răceală, cu medicamente acasă, nici nu știi dacă ai avut", a completat sociologul.

În prezent, în România, 17 persoane au fost confirmate cu infecție cu noul coronavirus. Cinci dintre acestea s-au vindecat.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close