Antena 3 CNN Coronavirus Șofer român care face transporturi internaţionale: „Nu ne întreabă nimeni de unde venim şi ce facem”

Șofer român care face transporturi internaţionale: „Nu ne întreabă nimeni de unde venim şi ce facem”

Pe ruta România-Italia se fac anual 120.000 de curse. Șoferii români sunt şocaţi de lipsa de reacţie a autorităţilor și spun că le este frică.

Șofer român care face transporturi internaţionale: „Nu ne întreabă nimeni de unde venim şi ce facem”
Sursa foto: Pixabay.com
de S.T.    |    11 Mar 2020   •   16:11

Şoferii spun că se tem de noul virus, dar că autorităţile române nu îi întreabă ce traseu au.

„Autorităţile văd că nu ne întreabă nimeni de unde venim, ce facem...Soţia mă întreabă acasă cum e, că mai facem şi Italia, am mai fost şi în Italia de când e cu asta, dar nu ne întreabă nimeni nimic”, povestește un șofer.

„Chiar m-am mirat, că mi-au luat buletinul cu mâna goală şi mi l-au dat tot la fel, cu mâna goală poliţistul de aici. Acuma mă gândeam să-mi dau cu spirt aşa pe mâini, măcar”, explică alt șofer profesionist.

„Normal că ne este teamă, pentru că ce se aude, ce se zvoneşte nu este o răceală chiar uşoară. Avem contact cu tot felul de persoane care nu poţi să ştii, sunt bolnavi, nu sunt bolnavi”, spune un alt șofer.

Sunt gândurile pe care le au cei peste 300 de mii de şoferi profesionişti din România. Organizaţia care îi reprezintă - Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România cere Guvernului să nu îi ignore pe aceşti oameni. Pe de altă parte, reprezentanţii şoferilor spun că măsura cea mai eficientă – intrarea în carantină – ar însemna pierderi uriaşe pentru companiile din domeniu. Ar fi însă de acord cu o monitorizare atentă.

Până atunci, unii şoferi îşi fac treaba ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: şoferi coronavirus
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close