Antena 3 CNN Coronavirus Spania va avea propriul vaccin COVID-19 până la sfârşitul acestui an

Spania va avea propriul vaccin COVID-19 până la sfârşitul acestui an

Spania aşteaptă lansarea noului vaccin propriu COVID-19 până la sfârşitul anului, a declarat prim-ministrul Pedro Sánchez.

Spania va avea propriul vaccin COVID-19 până la sfârşitul acestui an
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    19 Apr 2021   •   15:11

Vaccinul companiei farmaceutice Hipra se aşteaptă să fie unul dintre cei mai promiţători candidaţi în lupta împotriva coronavirus din Europa.

Testele clinice pentru vaccin vor începe în luna iunie a acestui an, şi vor fi produse 400 de milioane de doze până în 2022. 

"Între aprilie şi septembrie, 87 de milioane de doze de vaccin (ale diverselor companii farmaceutice) vor sosi în ţară", a spus Sánchez. "O să garantăm vaccinarea tuturor compatrioţilor noştri anul acesta, indiferent de zona în care aceştia locuiesc", a adăugat el. 

Scopul actualei coaliţii de guvernare al PSOE şi Unidas Podemos, este alinat cu obiectivul Uniunii Europene, acela de a avea 70% din populaţia adultă vaccinată până la sfârşitul lunii august, sau începutul lunii septembrie. 

Până acum 12 milioane de oameni au fost imunizaţi cu prima doză, şi mai mult de 3 milioane de oameni, sau aproximativ 6,9% din populaţie a primit ambele doze, conform Ministrului Sănătăţii din Spania. 

De la începutul pandemiei, Spania a raportat în jur de 3.4 milioane de cazuri de COVID-19 şi 76.882 de morţi.

×
Subiecte în articol: COVID-19 coronavirus
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close