Antena 3 Coronavirus Spitalele din Italia, sub „asediu”. Medic: „Pacienții cu mai multe șanse de supraviețuire primesc tratament”

Spitalele din Italia, sub „asediu”. Medic: „Pacienții cu mai multe șanse de supraviețuire primesc tratament”

10 Mar 2020   •   14:54
Spitalele din Italia, sub „asediu”. Medic: „Pacienții cu mai multe șanse de supraviețuire primesc tratament”
Sursa foto: Pixabay

Un medic din Lombardia susține că urgenţa este atât de mare în Italia, încât el şi colegii lui trebuie să selecteze pacienţii care vor avea acces la mecanisme precum intubarea.

Doctorul Christian Salaroli a sugerat că doctorii trebuie să aleagă pe cine să trateze „în funcţie de vârstă şi de starea sănătăţii”.

Pacienţii cu pneumonie virală, care nu mai pot respira, sunt primii care primesc măşti cu oxigen.

Întrebat despre decizia Guvernului italian de a pune în carantină peste 15 milioane de oameni, pentru a ţine sub control epidemia, Salaroli a declarat că este o „decizie corectă, dar cu o săptămână mai târziu”.

Italia a extins măsurile stricte de carantină, care implică și interzicerea de a participa la adunări publice, pe întreg teritoriul țării, a anunțat, luni seara, premierul Giuseppe Conte.

Acesta a spus că oamenii vor avea voie să circule doar pentru a se duce la serviciu sau pentru urgențe personale.

Conte a adăugat că măsurile, ce intră în vigoare marți, au scopul de a îi proteja pe membrii cei mai fragili ai societății.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close