Antena 3 CNN Coronavirus Streinu-Cercel, avertisment după ultimele două cazuri de coronavirus confirmate: "Orice este posibil în acest moment"

Streinu-Cercel, avertisment după ultimele două cazuri de coronavirus confirmate: "Orice este posibil în acest moment"

Directorul Institutului Matei Balş lansează un avertisment după ultimele două cazuri confirmate de coronavirus: "Creşte riscul de transmitere a virusului".

Streinu-Cercel, avertisment după ultimele două cazuri de coronavirus confirmate: "Orice este posibil în acest moment"
Sursa foto: Antena3
05 Mar 2020   •   08:39

Cu şase cazuri de coronavirus confirmate în România, autorităţile fac apel la calm, însă, totodată avertizează asupra creşterii riscului de transmitere a virusului.

Igiena este primul aspect pe care fiecare cetăţean trebuie să îl respecte cu stricteţe.

Profesorul Adrian Streinu Cercel, directorului Institutului ”Matei Balș” a susţinut într-un interviu televizat că "situaţia în România nu arată foarte rău, dar nu arată nici foarte bine".

„Tabloul nu arată foarte rău, dar nu arată nici foarte bine, în sensul că deja putem vorbi de transmitere pe teritoriul României. Avem primul caz de transmitere certă pe teritoriul României.

Ținând cont, însă, de faptul că persoanele respective erau în izolare la domiciliu, speranța noastră este ca acel focar să se limiteze la numărul de persoane respective și să putem să limităm răspândirea virusului în continuare. Orice este posibil în acest moment”, a declarat Streinu-Cercel la B1 TV.

Totodată, directorului Institutului ”Matei Balș" susţine  că 80% dintre infecțiile date de aceste virusuri sunt infecții subclinice, iar simptomele pot fi complet absente.

"Persoana respectivă nu știe că este contaminată cu acest virus, dar sunt persoane care pot să transmită virusul și de aici, escaladarea numărului de cazuri”, a mai declarat Adrian Streinu Cercel.

În României au fost confirmate, până acum, șase cazuri de infectare cu COVID-19.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close