Antena 3 CNN Coronavirus Prof. Streinu-Cercel: Viaţa noastră ar putea reveni la normal la începutul lunii iunie

Prof. Streinu-Cercel: Viaţa noastră ar putea reveni la normal la începutul lunii iunie

Managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, prof. dr. Adrian Streinu Cercel, estimează că viaţa românilor ar putea reveni la normal peste circa două luni, adică la începutul lunii iunie.

Prof. Streinu-Cercel: Viaţa noastră ar putea reveni la normal la începutul lunii iunie
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    29 Mar 2020   •   12:55

Totuşi, pentru ca acest scenariu să devină real, este nevoie de implicarea preşedintelui Klaus Iohannis şi convocarea CSAT, a mai spus medicul.

"Voi contraria pe foarte multi oameni. Din punctul meu de vedere, mă intereseză să nu vad pacienţi îmbolnăviţi. Dacă ei se îmbolnăvesc, vreau să văd doar formele uşoare. Dacă oamenii mor, despre ce economie mai vorbim noi? Trebuie o pauză de 10 săptămâni după care ne putem relua viaţa. E momentul ca preşedintele să se implice în mod direct. Iar decizia să fie la cel mai înalt nivel posibil. Trebuie convocat CSAT", a declarat profesorul Streinu Cercel, la o ediţie live la Mediafax.

Întrebat dacă s-ar putea relua activitatea la începutul lunii iunie, medicul a răspuns: "Categoric".

Cât despre bilanţul de azi, medicul a afirmat: "este foarte trist. Mi-as fi dorit sa fie altfel dar din pacate nu este. Impreuna cu colegii de la Ministerul Sanatatii s-a elaborat planul Alb, in care s-a stabilit cine intra in prima linie si cand. Ne intereseaza cu ce forte din linia intai suntem la bataie. In momentul de fata reteaua de boli infectioase din Romania e in prima linie. In prima linie sunt infectionistii si pneumologii. Urmeaza spitalele de suport, gandite ca sa reusim sa facem fata acestei pandemii, mobilizarea a fost exemplara. Trebuie sa esalonam aceasta batalie astfel incat sa ne conservam resursa umana. Mobilizarea a fost generala. As vrea sa multumesc tuturor colegilor ca nu au facut niciun pas inapoi".

Streinu-Cercel: De săptămâna viitoare lucrurile se vor schimba radical! Trecem la transmiterea comunitară a coronavirusului

Declaraţia managerului Institutului Matei Balş vine după ce România a înregistrat peste 1.500 de cazuri de infecţie cu coronavirus şi 38 de decese.

Autorităţile pregătesc o nouă Ordonanţă militară. Ce măsuri ar putea fi impuse

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close