Antena 3 CNN Coronavirus Infecția cu noul coronavirus la copii nu începe cu febră. Ce spun datele unui noi studiu

Infecția cu noul coronavirus la copii nu începe cu febră. Ce spun datele unui noi studiu

Simptomele infectării cu Covid-19 la copii ar putea începe cu diaree și oboseală. Un nou studiu exclude febra ca prim simptom la micuți.

Infecția cu noul coronavirus la copii nu începe cu febră. Ce spun datele unui noi studiu
Sursa foto: Pixabay
13 Mai 2020   •   08:39

La cinci pacienți chinezi, cercetătorii au descoperit că tinerii sufereau de simptome gastro-intestinale, cum ar fi blocajele și umflarea rinichilor.

Specialiștii din Wuhan au declarat că acest lucru este din cauza faptului că virusul se atașează de receptori care se găsesc nu doar în plămâni, ci și în tractul intestinal, scrie Daily Mail.

'Majoritatea copiilor sunt infectați ușor cu COVID-19, iar puține cazuri grave au adesea probleme de sănătate subiacente', a declarat autorul principal, Dr. Wenbin Li, al Departamentului de Pediatrie din Spitalul Tongji. Sudiul, publicat în Frontiers, a analizat cinci copii internați la Spitalul de Copii Wuhan între 23 ianuarie și 20 februarie.

Li spune că, prin evidențierea acestor cazuri, speră că alți clinicieni pot diagnostica și izola rapid pacienții care au simptome similare. Acest lucru poate duce la tratarea pacienților mai devreme și la reducerea riscului de răspândire. 

×
Subiecte în articol: copii coronavirus
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close