Antena 3 CNN Coronavirus SUA va aproba vaccinurile împotriva COVID pentru copiii cu vârsta sub 5 ani până la sfârșitul lunii februarie

SUA va aproba vaccinurile împotriva COVID pentru copiii cu vârsta sub 5 ani până la sfârșitul lunii februarie

Pfizer va solicita autorizarea vaccinului său anti-COVID pentru copiii sub 5 ani, în SUA

SUA va aproba vaccinurile împotriva COVID pentru copiii cu vârsta sub 5 ani până la sfârșitul lunii februarie
de Alexandra Ionescu    |    01 Feb 2022   •   23:59

Oficialii de la FDA anticipează că Pfizer le va cere în zilele următoare să autorizeze două doze pentru grupa de vârstă sub 5 ani.  Compania cercetează, de asemenea, un regim de trei doze, dar este posibil ca aceste date să nu fie transmise până în martie.

Cazurile pediatrice de COVID-19 au crescut de la apariția variantei Omicron. Peste 3,5 milioane de cazuri au fost raportate în SUA luna trecută, potrivit Academiei Americane de Pediatrie.

Dar datele arată că puțini copii au fost spitalizați sau au murit din cauza virusului.

În decembrie, Pfizer a anunțat că un studiu cu doze mici pentru copii - la o zecime din doza pentru adulți - a dat rezultate mixte.

În timp ce compania a spus că nu a identificat nicio problemă de siguranță, rezultatele inițiale au arătat că cei cu vârsta de doi până la patru ani au produs un răspuns imunitar mai puțin adecvat după vaccinaere în comparație cu adulții.

Dar a constatat, de asemenea, că copiii de la șase luni până la doi ani sunt bine protejați.

Prin urmare, Pfizer se așteaptă că ar putea fi necesare trei injecții, nu două, iar procesul său a fost modificat de atunci pentru a include o a treia doză, dar FDA a îndemnat compania să-și prezinte datele pentru două doze, astfel încât să poată începe să o revizuiască.

Luni, autoritățile de reglementare au acordat aprobarea deplină a vaccinului Moderna.

Pfizer este în prezent disponibil copiilor cu vârsta peste cinci ani, dar Moderna este aprobat doar pentru adulți cu vârsta peste 18 ani.

Între timp, școlile care se luptă să rămână deschise în timpul ultimului val de pandemie se lupta pentru a impune vaccinul pentru grupele de vârstă aprobate.

Ratele de vaccinare pentru copiii din SUA rămân scăzute, potrivit BBC.

Datele de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor arată că, la nivel național, doar 30% dintre copiii cu vârste cuprinse între cinci și 11 ani au fost imunizați de când vaccinul a fost aprobat pentru grupa respectivă de vârstă în octombrie.

×
Subiecte în articol: COVID-19 vaccin Pfizer copii FDA pandemie
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close