Antena 3 Coronavirus Suprafeţele pe care noul coronavirus trăieşte cel mai mult. Le găsim peste tot și nu le putem evita oricât am încerca

Suprafeţele pe care noul coronavirus trăieşte cel mai mult. Le găsim peste tot și nu le putem evita oricât am încerca

13 Mar 2020   •   08:18
Suprafeţele pe care noul coronavirus trăieşte cel mai mult. Le găsim peste tot și nu le putem evita oricât am încerca

Coronavirusul supravieţuieşte cel mai mult timp pe oţel inoxidabil şi plastic, este concluzia la care au ajuns cercetătorul Vincent Munster şi echipa lui de la National Institutes of Health, din Montana, SUA.

În schimb, 2019-nCoV nu trăieşte mult pe suprafeţele din cupru.

Pe oţel inoxidabil şi plastic, virusul a supravieţuit timp de trei zile, transmite MIT Technology Review. În schimb, 2019-nCoV nu trăieşte mult pe suprafeţele din cupru, pe care moare după doar câteva ore.

Aceste experimente sunt încă preliminare. Vor fi necesare studii amănunţite pentru a fi înţeles exact modul în care coronavirusul se răspândeşte.

Faptul că noul virus trăieşte mult pe plastic este îngrijorător. Acest material se găseşte peste tot, de la carcasele telefoanelor şi până la interioarele maşinilor.

De acolo, coronavirusul ajunge pe feţele oamenilor. Cercetărille arată că o persoană îşi atinge, în medie, de 20 de ori pe oră faţa.

Peste 4.700 de persoane au murit din cauza COVID-19. Virusul a infectat aproape 128.000 de oameni la nivel mondial.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close