Antena 3 CNN Coronavirus Prima țară europeană care începe injectarea populației cu vaccinul împotriva variantei Omicron a COVID

Prima țară europeană care începe injectarea populației cu vaccinul împotriva variantei Omicron a COVID

Germania poate începe săptămâna viitoare administrarea vaccinurilor COVID-19 adaptate la varianta Omicron a COVID, în contextul în care acestea au obținut, joi, aprobarea Uniunii Europene.

Prima țară europeană care începe injectarea populației cu vaccinul împotriva variantei Omicron a COVID
Sursa foto: Hristo Rusev/Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Sep 2022   •   17:50

O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul Sănătății de la Berlin, Karl Lauterbach.

Lauterbach a spus că aprobarea vaccinului împotriva sub-variantei BA.1 reprezintă un salt calitativ în lupta împotriva pandemiei, deoarece acum sunt disponibile vaccinuri care funcționează bine împotriva tuturor variantelor de virus cunoscute anterior.

"De săptămâna viitoare, vaccinările pot începe cu noile doze. Acum este momentul optim pentru a închide breșele de vaccinare pentru toamnă", a explicat ministrul.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat, joi, vaccinurile anti-COVID adaptate pentru a combate o sub-variantă a variantei Omicron a COVID.

Vaccinurile aprobate de EMA sunt eficace și împotriva tulpinii originale

Dezvoltate de Moderna și de Pfizer/BioNTech, noile vaccinuri vizează atât sub-varianta BA.1 a variantei Omicron, cât și virusul original detectat în China.

Recomandarea EMA este de a autoriza serurile pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani, care au făcut cel puțin schema primară de vaccinare împotriva COVID.

Aprobarea finală va fi supusă aprobării Comisiei Europene, care este așteptată în curând.

În august, Marea Britanie a devenit prima țară care a autorizat vaccinul bivalent Moderna.

Elveția și Australia i-au urmat rapid exemplul.

Totodată, booster-ul adaptat de Pfizer, care vizează variantele BA.4/BA.5, dominante în prezent, a fost deja înaintat pentru examinare în UE, în timp ce prezentarea, de către Moderna, a unui ser similar este iminentă.

Se așteaptă ca EMA să avizeze vaccinurile adaptate BA.4/BA.5 în următoarele săptămâni, a declarat joi comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides.

×
Subiecte în articol: Germania COVID-19 omicron BA.1
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close