Antena 3 CNN Coronavirus A început testarea vaccinului împotriva COVID-19 fără ace care vizează noi variante

A început testarea vaccinului împotriva COVID-19 fără ace care vizează noi variante

Au început testele pentru un nou vaccin împotriva COVID-19, fără ace, care va proteja împotriva viitoarelor variante ale virusului.

A început testarea vaccinului împotriva COVID-19 fără ace care vizează noi variante
Sursa foto: Twitter/ The Daily Mail
de Alexandra Ionescu    |    14 Dec 2021   •   18:11

Vaccinul, administrat printr-un jet de aer, a fost dezvoltat de profesorul Jonathan Heeney de la Universitatea Cambridge și directorul executiv al DIOSynVax.

Participanții, cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani, vor participa la NIHR Southampton Clinical Research Facility.

Profesorul Heeney a spus: „Pe măsură ce apar noi variante și imunitatea începe să scadă, avem nevoie de tehnologii mai noi”.

Vaccinul, DIOS-CoVax, folosește tehnologii diferite pentru a lupta împotriva bolii, care ar putea oferi o protecție mult mai largă împotriva variantelor de COVID și a altor coronavirusuri, a spus el.

„Este vital să continuăm să dezvoltăm vaccinuri de nouă generație care să ne ajute să ne ferim de următoarele amenințări virale”, a adăugat el.

„Este primul pas către un vaccin universal împotriva coronavirusului pe care îl dezvoltăm, protejându-ne nu doar de variantele COVID-19, ci și de viitoarele coronavirusuri.”

Vaccinurile actuale împotriva COVID-19 folosesc gene preluate din proteina spike a virusului pentru a codifica antigene, ceea ce determină sistemul imunitar să producă anticorpi.

Acest nou vaccin folosește metode predictive pentru a imita familia mai largă de antigeni de coronavirus, despre care cercetătorii speră că le va oferi mai multă protecție.

O injecție cu jet alimentată cu arc îl administrează în piele, oferind o alternativă celor care se tem de injecțiile pe bază de ace.

Profesorul Saul Faust, directorul NIHR Southampton Clinical Research Facility, a declarat: „Acesta nu este pur și simplu „încă un” vaccin împotriva coronavirusului, deoarece are în vizor atât variantele COVID-19, cât și viitoarele coronavirusuri.

„Această tehnologie ar putea oferi o protecție largă unui număr mare de oameni din întreaga lume”.

×
Subiecte în articol: vaccin COVID-19 variante coronavirus
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close