Antena 3 Coronavirus Trei noi cazuri de coronavirus în Arad, Hunedoara și Caraș-Severin. Bilanțul a ajuns la 28 de români infectați

Trei noi cazuri de coronavirus în Arad, Hunedoara și Caraș-Severin. Bilanțul a ajuns la 28 de români infectați

10 Mar 2020   •   19:49
Trei noi cazuri de coronavirus în Arad, Hunedoara și Caraș-Severin. Bilanțul a ajuns la 28 de români infectați
Sursa foto: stiri24plus.ro

Trei noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate, în această seară, în județele Arad, Hunedoara și Caraș-Severin. Astfel, bilanțul a ajuns la 28 de români infectați.

Cei trei pacienți vor fi preluați de echipaje SMURD și transportați la Spitalul 'Victor Babeș' Timișoara.

Potrivit unor surse, cele trei persoane confirmate cu coronavirus au intrat în România, în această dimineață, prin vama Nădlac, împreună cu un grup de 27 de persoane.

Întregul grup a fost testat și băgat în izolare, iar testele au arătat că trei dintre ei sunt purtători ai virusului.

În continuare, medicii din întreaga țară testează posibili contacți ai celor confirmați cu coronavirus, în timp ce peste 11.000 de români sunt izolați la domiciliu.

"Încă 3 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost confirmate în aceasta seară. Numărul total la nivel național a ajuns la 28 de cazuri.

Este vorba despre un bărbat de 57 ani care s- a întors în cursul zilei de ieri din Italia și se afla in carantina in Arad. De asemenea, o femeie de 26 ani din Hunedoara și un tânăr de 37 de ani care este internat în Spitalul de boli infecțioase din Reșița, este contact al unei persoane pozitive", se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

România, al doilea scenariu al epidemiei de coronavirus

Conform informațiilor autorităților, primul scenariu implică între 0 și 25 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Următorul scenariu vizează îmbolnăvirea unui între 25 și 100 de persoane.

"Anchetele epidemiologice vor fi mai extinse, fiindcă fiecare din aceste cazuri au contacți. Ne așteptăm la secții separate din spital care vor fi pentru coronavirus, ne așteptăm la limitarea unor intervenții chirurgicale care nu sunt absolut necesare, cele pentru niște boli cronice sau intervenții programate.

Și ne așteptăm, efectiv, la un control la granița mai accentuat și pentru celelalte țări decât cele care sunt în acest moment în zona roșie sau zona galbenă", a explicat secretarul de stat Nelu Tătaru.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close