Antena 3 CNN Coronavirus Tudor Ciuhodaru, anunț despre pandemia de coronavirus în România: Într-o singură zi numărul cazurilor a crescut cu 50%

Tudor Ciuhodaru, anunț despre pandemia de coronavirus în România: Într-o singură zi numărul cazurilor a crescut cu 50%

Tudor Ciuhodaru a vorbit despre ceea ce se va întâmpla în scenariul trei în ceea ce privește pandemia de coronavirus. Renumitul medic susține că Guvernul trebuie să asigure măcar acum mobilizarea completă a sistemelor de sănătate.

Tudor Ciuhodaru, anunț despre pandemia de coronavirus în România:  Într-o singură zi numărul cazurilor a crescut cu 50%
Sursa foto: Tudor Ciuhodaru/Facebook
14 Mar 2020   •   19:54

Coronavirus- în doar 3 zile am ajuns la scenariul 3. Ce se va întâmpla de acum încolo. E bine de știut:

1.Numărul de cazuri din scenariul 3 este între 100 și 2001 de infectări.
2.Autoritățile recunosc practic că nu au reușit să împiedice răspândirea virusului.
3.Din punctul meu de vedere nu ar mai trebui asteptat să se ajunga la 2001 cazuri. Să se închidă acum tot 2 săptămâni și să tăiem odată răul de la rădăcină. Și așa au fost pierdute 2 luni.
4.Există cel puțin un caz confirmat în fiecare regiune. Într-o singură zi numărul cazurilor a crescut cu 50%. Sunt deja cazuri înregistrate în rândurile personalului medical.
5.De acum vor fi presiuni majore pe sistemul de îngrijiri de sănătate.
6.Numărul mare de cazuri în această etapă impune 3 lucruri esențiale:

A. Măsuri mai restrictive privind mobilitatea persoanelor în zonele de focar şi în centrele urbane peste cele de limitare a contactului între persoane și de limitare a activităților colective.
B. Extinderea carantinei -zonele de carantină se vor institui și în afara unităților medicale (inclusiv la domiciliu, hoteluri).
C. Modificări majore în fucționarea sistemului de sănătate:
• spitalele trebuie să funcţioneze după un alt program
• suplimentarea personalului
• puncte medicale avansate în cadrul unităților sanitare
• afecţiunile care nu sunt urgente vor trece pe planul secund
• zonele dedicate bolnavilor de COVID-19 vor fi lărgite, iar celelalte cazuri vor fi mutate în paturi din „spitalele de suport” decise de autorități
• 10% din paturile de terapie intensivă vor fi păstrate în permanenţă pentru cei infectaţi (aproximativ 400 de cazuri la nivel naţional).

Solicit public convocarea CSAT și luarea de noul guvern a celor mai dure măsuri pentru a proteja viața fiecărui om din România. Și asta urgent, până nu e prea târziu.

Guvernul trebuie să asigure măcar acum mobilizarea completă a sistemelor de sănătate, a instalațiilor și mobilizarea angajaților din sistemul medical național, așa cum prevede OMS:
(!!!) Trebuie să distribuie echipament de protecție și să distribuie antivirale și alte materiale medicale în conformitate cu planurile naționale.

Remember:
• 26 februarie. Scenariul 1 înseamnă o răspândire de la 1 la 25 de persoane
• 11 martie _Scenariul 2 –prima zi în care școlile au fost oficial închise.
• 14 martie ( în doar 3 zile) – Scenariul 3
Scenariul 4 – e doar o problemă de timp ca, fără măsuri ferme, să se ajungă la mai mult de 2.001 de îmbolnăviri. Vor fi măsuri similare cu cele din Italia.

Este o problemă de siguranță națională în momentul de față. Sunt sigur că noi, doar împreună, vom putea trece peste această perioadă extrem de dificilă.”, a zis Ciuhodaru.

×
Subiecte în articol: Tudor Ciuhodaru coronavirus
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close