Antena 3 CNN Coronavirus Tudor Ciuhodaru, despre certificatul verde la locul de muncă: "Nu are nicio legătură cu realitatea epidemiologică"

Tudor Ciuhodaru, despre certificatul verde la locul de muncă: "Nu are nicio legătură cu realitatea epidemiologică"

Florin Cîțu și Marcel Ciolacu au fost somați din USR să convoace sesiune extraordinară pentru adoptarea certificatului verde. Florin Cîţu propune ca documentul sa fie obligatoriu la muncă numai pentru anumite categorii de angajaţi.

Tudor Ciuhodaru, despre certificatul verde la locul de muncă: "Nu are nicio legătură cu realitatea epidemiologică"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    05 Ian 2022   •   17:40

"Este prea târziu să mai introducem certificatul verde la locul de muncă", declara aseară, Marcel Ciolacu, în platoul Antenei 3. Liderul PSD consideră că trebuie gândite acum alte măsuri, cum ar fi limitarea numărului de călători în mijloacele de transport în comun.

Medicul Tudor Ciuhodaru a declarat, miercuri, la Antena 3, că introducerea certificatului verde la locul de muncă nu ar combate efectele pandemiei și răspândirea virusului în valul cinci, și trebuie luate alte măsuri pentru salvarea de vieți omenești.

"Nu are nicio legătură cu realitatea epidemiologică și cu ceea ce se întâmplă în această pandemie. Pentru că dacă vrei cu adevărat să combați pandemia vii cu un ansamblu de măsuri concrete, cu o strategie coerentă, pe care v-am spus-o de la începutul acestei pandemii. Măsuri de distanțare, adică masca și măsuri de protecție fizică, testarea extinsă, regulată, gratuită. Pentru că depistezi la timp, izolezi la timp. Accesul la medicamente cât mai repede, din momentul în care ai simptome sau ești depistat pozitiv. Și, evident, vaccinare, dar în contextul unui consimțământ informat,", a explicat medicul.

"Iar a descrimina anumite categorii, până la urmă oricine poate transmite boala. Dacă nu le asigurăm această testare extinsă, regulată, gratuită, în toate profesiile, vom constata, ca și în afară, vaccinați sau nu, numărul de cazuri crește semnificativ. Iar noi vrem să oprim această pandemie, să ținem situația sub control, în niciun caz să restricționăm drepturile la muncă sau la sănătate, în contextul în care există soluții mai bune", a adăugat acesta.

×
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close