Antena 3 CNN Coronavirus Tudor Ciuhodaru, despre eliminarea restricțiilor anti-COVID: "Vedem cinci lucruri favorabile trecerii de la faza pandemică la cea endemică"

Tudor Ciuhodaru, despre eliminarea restricțiilor anti-COVID: "Vedem cinci lucruri favorabile trecerii de la faza pandemică la cea endemică"

Toate restricţiile impuse de pandemie s-au transformat, de astăzi, în recomandări. Nu mai suntem obligaţi să folosim masca nici în exterior, nici în interior. La fel, putem intra în magazine, restaurante sau mall-uri fără să mai fie nevoie de certificatul de vaccinare.

Tudor Ciuhodaru, despre eliminarea restricțiilor anti-COVID: "Vedem cinci lucruri favorabile trecerii de la faza pandemică la cea endemică"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    09 Mar 2022   •   10:05

Certificatul verde COVID-19 a fost eliminat şi la intrarea în ţară. Totuşi, pentru că sunt state europene care încă îl cer, platforma online va fi în continuarea funcţională şi va emite astfel de certificate.

Medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit, în exclusivitate la Antena 3, despre eliminarea restricțiilor pandemice în România.

"Vă spuneam de foarte multe ori că nu există nicio logică medicală sau epidemiologică, apropo de pașaportul verde. 

Am cerut deja Comisiei Europene să renunțe la aceste măsuri aberante, decizii politice și atâta. Pentru că vedem cinci lucruri esențiale care sunt favorabile trecerii de la faza pandemică la cea endemică. 

Vorbesc de un uriaș capital de imunitate, inclusiv cea naturală. Sunt tot mai multe studii care arată că ea este extrem de importantă, completă și complexă. Iar în România dacă 2,5 milioane de persoane au trecut prin boală, avem 10 milioane care au dobândit această imunitate. Iar pe de altă parte, mai sunt 8 milioane care s-au vaccinat.

Vorbim despre o sezonalitate favorabilă. Vine primăvara, nu mai stăm atât de mult în casă, e mai cald, nu mai respirăm în spații închise.

În al treilea rând vorbim despre o tulpină mai puțin patogenă, chiar dacă este mai infecțioasă.

În al patrulea rând avem medicamente suficient de bune. Vorbesc despre antivirale și anticorpi monoclonali"

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close