Antena 3 CNN Coronavirus Un expert italian afirmă că știe cum poate fi stopată epidemia de coronavirus

Un expert italian afirmă că știe cum poate fi stopată epidemia de coronavirus

Bilanţul epidemiei Covid-19 ajunsese la 79 de morţi în Italia, marți seară, iar numărul total al infecţiilor, la 2.263, anunţă autorităţile, citate de cotidianul La Repubblica.

Un expert italian afirmă că știe cum poate fi stopată epidemia de coronavirus
Sursa foto: Pexels.com
03 Mar 2020   •   22:32

"Numărul total al persoanelor infectate este de 2.263. Dintre acestea, 88% sunt în Lombardia, Emilia Romagna şi Veneto", a declarat marţi seară Angelo Borrelli, şeful Serviciului de Protecţie Civilă şi comisar naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

"Aproximativ 1.000 de persoane sunt în izolare la domiciliu, 1.034 de persoane sunt spitalizate fără simptome, iar 229 sunt la terapie intensivă", a precizat Angelo Borrelli.

Printre persoanele infectate cu noul virus se numără un bebeluş din orăşelul Bergamo, aflat în apropiere de Milano.

Cel puţin 160 de persoane s-au vindecat de virusul Covid-19, au precizat autorităţile italiene.

Potrivit unui specialist italian, epidemia de coronavirus va fi stopată prin măsuri de carantină în regiunile cele mai afectate, nu datorită unui vaccin.

Massimo Galli, a cărui echipă de cercetători a izolat o versiune italiană a virusului, afirmă că probabil un vaccin va fi elaborat prea târziu.

"Sperăm cu toţii ca un vaccin să fie disponibil cât mai curând. Aş fi foarte fericit dacă s-ar confirma că vaccinul ar putea fi gata până în aprilie", a declarat specialistul pentru AFP-TV.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close