Antena 3 CNN Coronavirus Un medic care ar face teste de coronavirus pentru 50 de lei, anchetat de DSP Bacău

Un medic care ar face teste de coronavirus pentru 50 de lei, anchetat de DSP Bacău

Un medic din Bacău care ar face teste de coronavirus, contra sumei de 50 de lei, este acum anchetat de Directia de Sănătate Publică Bacău.

Un medic care ar face teste de coronavirus pentru 50 de lei, anchetat de DSP Bacău
12 Mar 2020   •   13:06

Medicul de familie și-a cumpărat un termoscaner pentru a-i testa pe pacienții din comuna Huruiești și, pentru o consultație și o spirometrie pulmonară, fiecare pacient scoate din buzunar 50 de lei.

Conducerea DSP Bacău a luat la cunoștință de această situație, iar joi face un control la cabinetul medical al doctorului.

Alin Năstasă, directorul DSP Bacău, a declarat că testele de coronavirus se fac doar în spitalele acreditate și dacă se confirmă că medicul ia bani pentru teste de coronavirus, va dispune cele mai drastice măsuri.

Potrivit medicului, oamenii înțeleg greșit ideea că termoscanerul depistează coronavirusul, iar el îl folosește doar pentru a depista dacă există risc de o formă gripală.

„Este un aparat aprobat de Ministerul Sănătății care măsoară temperatura. Dacă pacientul are temperatură crescută, este un risc de o formă gripală. În comună avem vreo patru cazuri de izolare la domiciliu și atunci am achiziționat acest dispozitiv. Conform Casei de Sănătate, medicul are voie să-și ia termoscaner și are voie să-și pună un tarif”, a declarat medicul Răzvan Mihai Oancea, pentru Mediafax.

Acesta a spus că prin aceste consultări el face prevenție și nu e vorba să identifice coronavirusul.

„Cine vrea și are vreo teamă că e suspect de coronavirus, măsoară temperatura, face o spirometrie pulmonară și în caz de depistăm ceva, anunțăm DSP pentru a lua măsuri”, a transmis Oancea.

Medicul și-a afișat pe ușa cabinetului și planul tarifar. 

„Această chestie ar trebui încurajată. Tariful este de bun-simț, pentru a-mi amortiza investiția. Nu vrea nimeni să se îmbogățească. Legal am voie să fac asta, orice aparat medical și consult în afara contractului cadru, este cu tarif. Eu o consider o măsură bună pentru pacienți pentru că mai liniștește lumea și mai evită panica”, a mai declarat medicul.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close