Antena 3 CNN Coronavirus Ungaria începe vaccinarea cu a treia doză a vaccinului anti-COVID-19, de la 1 august

Ungaria începe vaccinarea cu a treia doză a vaccinului anti-COVID-19, de la 1 august

Ungaria va începe, de la 1 august, vaccinarea cu cea de-a treia doză de vaccin împotriva COVID-19, a anunțat vineri premierul Viktor Orban.

Ungaria începe vaccinarea cu a treia doză a vaccinului anti-COVID-19, de la 1 august
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    16 Iul 2021   •   12:13

Urmând exemplul Israelului, Ungaria a decis să înceapă administrarea celei de-a treia doze de vaccin antiCovid, de la 1 august, pentru cetățenii care doresc, cu condiția să fi trecut minimum patru luni de la a doua doză, a anunțat vineri premierul Viktor Orban.

Potrivit lui Orban, medicii vor decide ce vaccin ar trebui folosit ca a treia doză. Aceasta va fi administrată la un interval de cel puţin patru luni faţă de a doua, în cazul în care medicii nu recomandă altceva.

Din cauza variantei Delta, persoanele care nu s-au vaccinat încă sunt într-un pericol mai mare decât oricând, a atras atenţia Orban. Vârstnicii care nu au acceptat până acum vaccinul vor primi vizite personale pentru a fi convinşi, a mai spus premierul.

În şcoli, în primele zile ale noului an şcolar, copiii cu vârsta între 12 şi 16 ani vor putea să se vaccineze.

Până acum au fost imunizaţi 14% dintre tineriii de 12-15 ani şi 45% dintre adolescenţii de 16-18 ani.

Țara vecină, cu 10 milioane de locuitori, a fost printre cele mai rapide din Uniunea Europeană în privinţa vaccinării cetăţenilor, dar ritmul a încetinit în ultimele săptămâni.

Ungaria a fost şi singurul stat din UE care a folosit vaccinuri din Rusia şi China, cu toate că nu au fost aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente.

×
Subiecte în articol: campanie vaccinare COVID-19 coronavirus
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close