Antena 3 CNN Coronavirus OMS asigură că vaccinurile anti-COVID "funcţionează împotriva tuturor variantelor"

OMS asigură că vaccinurile anti-COVID "funcţionează împotriva tuturor variantelor"

Vaccinurile care există împotriva COVID-19 "funcţionează împotriva tuturor variantelor care circulă în prezent", a asigurat joi Maria Van Kerkhove, responsabila programului COVID-19 din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

OMS asigură că vaccinurile anti-COVID "funcţionează împotriva tuturor variantelor"
Sursa foto: hepta
de Silvia Preda    |    06 Ian 2022   •   19:44

Deşi varianta Omicron pare să reducă capacitatea de neutralizare a vaccinurilor, fapt ce explică infecţiile în rândul celor vaccinaţi, serurile "continuă să fie eficiente pentru a evita forme grave ale bolii şi a reduce numărul deceselor", a declarat experta OMS la o conferinţă de presă.

Întrebată dacă cetăţenii trebuie să sporească măsurile de precauţie în faţa numărului mare de contagieri în întreaga lume, Van Kerkhove a recomandat aceleaşi măsuri generalizate în 2020, "cu scopul reducerii riscului la expunere".

Experta a reamintit în acest sens necesitatea menţinerii distanţării fizice faţă de alte persoane, evitarea aglomerărilor în spaţii prost ventilate şi a insistat cu privire la purtarea măştilor sanitare conforme şi în mod "adecvat".

"Purtarea măştilor sub nas sau în dreptul bărbiei este inutilă şi oferă un sentiment fals de siguranţă", a avertizat Van Kerkhove, care a cerut să se facă eforturi pentru ca cei testaţi pozitiv cu COVID-19 să fie izolaţi pentru a nu transmite virusul şi să fie verificaţi contacţii lor.

Bilanț COVID-19 din 6 ianuarie 2022, în România. Creștere alarmantă a numărului de cazuri noi

Bilanț COVID-19 din 6 ianuarie 2022, în România. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 6.018 de cazuri.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.018 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 1.125 mai multe decât în ziua anterioară.  768 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

Adrian Marinescu a dezvăluit care este tratamentul corect pentru varianta Omicron

În total, până joi, 6 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.827.867 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 12.789 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

1.753.835 de pacienți au fost declarați vindecați.  
 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close