Antena 3 CNN Coronavirus Valeriu Gheorghiță avertizează: "Trecerea prin boală asociază o serie de complicații"

Valeriu Gheorghiță avertizează: "Trecerea prin boală asociază o serie de complicații"

Imunizarea naturală cu Covid-19 nu este acceptabilă, pentru că asociază o serie de complicații care nu pot fi anticipate, a declarat șeful CNCAV, Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță avertizează: "Trecerea prin boală asociază o serie de complicații"
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Silvia Preda    |    18 Feb 2022   •   23:11

"Din păcate, tot mai multe studii arată, în momentul de față, un impact pe termen lung al infecției asupra riscului cardiovascular și cerebrovascular. Sunt date care arată un risc de infarct miocardic, un risc de insuficiență cardiacă, un risc de accident vascular cerebral la distanță la luni de zile sau la mai mult de un an de la trecerea prin boală.

Acest risc este se pare mai mare la cei care au dezvoltat forme severe, dar nu este similar cu cel al populației generale, nici la cei care au făcut forme ușoare de îmbolnăvire. Știm că virusul SARS COV 2 se lipește inclusiv de celulele care tapetează pe interior, vasele de sânge și în mod evident că există această predispoziție pe termen lung la anumite afecțiuni cardiovasculare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

"Trecerea prin boală asociază o serie de complicații pe care, repet, în momentul de față nu le putem anticipa”, a mai spus Valeriu Gheorghiță, potrivit Mediafax.

El îndeamnă populația, mai ales cea vulnerabilă, să se vaccineze.

Bilanț COVID-19 din 18 februarie 2022, în România. Peste 14.500 de noi cazuri şi 125 de decese în ultimele 24 de ore 

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 14.524 noi cazuri.

Bilanţ COVID-19 din 18 februarie 2022, în România. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 14.524 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 și 125 de decese. Numărul pacienților din terapie intensivă a crescut față de joi cu 13.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 14.524 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 850 mai puțin decât în ziua anterioară.

1.766 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
 

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă coronavirus
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close