Antena 3 CNN Coronavirus Medicul infecţionist Valeriu Gheorghiţă, despre coronavirus: „Acest virus nu va dispărea din circulaţie”

Medicul infecţionist Valeriu Gheorghiţă, despre coronavirus: „Acest virus nu va dispărea din circulaţie”

Medicul infecţionist Valeriu Gheorghiţă spune că vremea caldă va duce la o scădere a capacităţii noului coronavirus de a rezista în mediul exterior. Odată cu sezonul rece însă, este foarte posibil ca virusul să revină în circulaţie.

Medicul infecţionist Valeriu Gheorghiţă, despre coronavirus: „Acest virus nu va dispărea din circulaţie”
Sursa foto: Pixabay
de S.T.    |    08 Mar 2020   •   15:31

„Ne aşteptăm ca acest virus să rămână în circulaţie şi să avem cazuri sporadice sau chiar focare de îmbolnăvire în perioada rece a acestui an. Estimăm că acest virus nu va dispărea din circulaţie, având în vedere impactul pe care îl are în momentul de faţă la nivel populaţional. Se va întâmpla probabil aceeaşi poveste cu virusul gripa AH1N1, care, după circulaţia intensă din perioada anului 2009 a rămas în circulaţie şi el astăzi face parte din virusurile gripale sezoniere pentru care avem inclusiv vaccin”, spune medicul infecţionist Valeriu Gheorghiţă.

Medicul vorbeşte şi despre modul în care au gestionat autorităţile situaţia persoanelor venite din ţările în care există foarte multe cazuri de infectare cu Covid 19.

„Ne aşteptăm să crească probabil numărul de cazuri în ţara noastră, însă în momentul de faţă cred că România a fost cu un pas înainte în ideea în care s-au dezvoltat nişte strategii foarte bine puse la punct de prevenţie, acele campanii şi măsuri de carantină, respectiv de autoizolare la domiciliu, noi ne-am dori ca, la momentul intrării personelor pe teritoriul ţării din acele zone afectate să fie triate din punct de vedere epidemiologic, şi, în funcţie de riscul de a fi fost expuse la virus, merg în carantină sau se autoizolează la domiciliu”, a explicat specialistul.

Până acum noul coronavirus a luat peste 3300 de vieţi.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă coronavirus
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close