Antena 3 CNN Coronavirus Previziune înfricoșătoare: noua variantă de COVID care "păcălește" vaccinurile ne va da înapoi cu un an

Previziune înfricoșătoare: noua variantă de COVID care "păcălește" vaccinurile ne va da înapoi cu un an

Recentele documente publicate de grupul științific consultativ pentru situații de urgență al guvernului britanic, SAGE, arată că apariția unei variante de COVID față de care vaccinurile actuale sunt ineficiente este o "posibilitate realistă".

Previziune înfricoșătoare: noua variantă de COVID care "păcălește" vaccinurile ne va da înapoi cu un an
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Aug 2021   •   12:31

Graham Medley, membru SAGE și lider al grupului de modelare a evoluției COVID, spune că o nouă variantă este "ceva ce trebuie privit cu extremă seriozitate de oamenii de știință și cei însărcinați cu elaborarea strategiilor, întrucât ne va da înapoi semnificativ de mult".

Din punctul de vedere al lui Medley, planurile pentru apariția noii variante "nu diferă foarte mult de planurile ce trebuie făcute între pandemii".

"O nouă variantă capabilă să înfrângă imunitatea va fi, în esență, un nou virus. Avantajul este că acum știm cum este să creăm vaccinuri împotriva virusului și asta, relativ rapid.

Dezavantajul este că ne va da înapoi în punctul în care eram acum un an, în funcție de efectul pe care imunitatea actuală îl va avea asupra noii variante.

Din fericire, evoluția (virală) este lente, astfel că noile variante sunt doar în mică măsură capabile să ocolească protecția dată de vaccin", a concluzionat el, conform publicației The Guardian.
 

×
Subiecte în articol: Graham Medley COVID-19 SAGE
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close