Antena 3 CNN Coronavirus Violeta Alexandru, apel la populație: Coronavirusul poate fi luat de oriunde. Trebuie să acționăm responsabil!

Violeta Alexandru, apel la populație: Coronavirusul poate fi luat de oriunde. Trebuie să acționăm responsabil!

Violeta face un apel la populația din România. Ministrul Muncii susține că trebuie să acționăm responsabil și să luăm toate măsurile de protecție.

Violeta Alexandru, apel la populație: Coronavirusul poate fi luat de oriunde. Trebuie să acționăm responsabil!
Sursa foto: Gov.ro
12 Mar 2020   •   21:27

”România trece printr-o mare încercare în această perioadă. Coronavirusul poate fi luat de oriunde după cum se poate foarte bine să evităm contaminarea, prin măsuri responsabile, luate oriunde ne aflăm. De aceea, prima noastră grijă trebuie să fie să acționăm responsabil oriunde ne aflăm, să urmărim informațiile oficiale, să ne luăm toate măsurile de protecție. Fiecare persoană trebuie să acționeze cu responsabilitate.

Dar și cu solidaritate!

România nu poate fi închisă! Gunoiul trebuie ridicat, mâncare trebuie să ne procurăm, putem avea nevoie să accesăm servicii medicale de urgență, cineva trebuie să ne furnizeze apă potabilă, dacă avem nevoie de un polițist, el trebuie să ne ajute. Acești oameni sunt la serviciu. Jurnaliștii merg la serviciu pentru a ne informa. Deci, România nu poate fi închisă.

Eu nu sunt un om iresponsabil (atrag atenția în permanență asupra respectării tuturor indicațiilor oficiale privind măsurile de igienă/protecție) dar nu pot accepta ca instituțiile publice să fie închise. Cei aflați în serviciul public nu pot da bir cu fugiții.

Este nevoie mai mult ca oricând ca oamenii să știe că instituțiile continuă să funcționeze. Și angajații din sistemul public sunt tot oameni; știu că sunt speriați dar nu putem fugi, lăsându-i pe români fără pensii, fără salarii, fără prestații sociale, fără adeverințe, fără avize, etc. Dacă angajatul de la benzinărie, de la magazinul cu alimente este acolo pentru noi tot așa și angajații statului trebuie să fie acolo pentru români. Cu măsuri de protecție bine puse la punct.

Mesajele mele de la conferința de presă de astăzi sunt alături.

Cer public fiecărui angajator să își înțeleagă angajații. Pentru că sunt situații, inclusiv în sistemul public, care au nevoie de o abordare flexibilă în această perioadă. Angajatorii, șefii de instituții trebuie să discute cu angajații, să le cunoască nevoile, să ia cele mai bune măsuri de organizare a muncii, de la flexibilizarea muncii la munca la domiciliu (cu modificare contract) sau telemuncă (pentru mediul privat), pentru ca România să meargă mai departe.

VA fi bine. Prin solidaritate și responsabilitate.”, spune Alexandru.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close