Antena 3 CNN Coronavirus Vremea caldă încetineşte răspândirea coronavirusului

Vremea caldă încetineşte răspândirea coronavirusului

Cercetătorii din Boston au observat că cea mai mare concentrație de infecții cu noul coronavirus a apărut în regiuni în care temperatura este destul de scăzută: între 3 și 17 grade.

Vremea caldă încetineşte răspândirea coronavirusului
Sursa foto: Pexels.com
de S.T.    |    25 Mar 2020   •   22:04

Oamenii de știință de la Universitatea din Maryland susțin că temperaturile între 5 și 11 grade și aerul cu umiditate scăzută reprezintă cel mai bun climat pentru transmiterea Covid-19.

Teoriile sunt susținute de studii ale unor importante universități din China.

„Temperatura ridicată și umiditatea ridicată reduc semnificativ transmiterea Covid-19”, transmit cercetătorii chinezi, potrivit corriere.it.

Căldura primăverii ar putea ajuta la reducerea cazurilor.

Un alt studiu realizat acum câteva zile de către oameni de ştiinţă din Spania, Portugalia şi Finlanda arată că persoanele care trăiesc în zone cu temperaturi medii sunt mai vulnerabile la virus, urmate de cele care trăiesc în climate aride.

Cu ploaie sau soare, în acest moment este indicat să stai acasă. 

Ordonanţa Militară nr. 3 emisă marți seară de ministrul Afacerilor Interne introduce obligativitatea persoanelor de a rămâne în case. Deplasarea este permisă numai în anumite condiții.

Persoanele de peste 65 de ani au voie să se deplaseze doar în întervalul 11.00 - 13.00.

Excepţie, în cazul celor cu vârsta de peste 65 de ani, fac cei care se deplasează în interes profesional sau agricultorii.

Cei aflaţi în situaţiile exceptate de la aplicarea interdicţiilor trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate şi legitimaţie de serviciu sau o adeverinţă de la angajator, pentru cei care nu pot lucra de acasă şi trebuie să se deplaseze la serviciu şi o declaraţie pe proprie răspundere pentru orice alte situaţii indicate în textul ordonanţei.

×
Subiecte în articol: coronavirus căldură
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close