Antena 3 CNN Români care dezvoltă România Casele viitorului, construite cu BCA smart | Români care dezvoltă România

Casele viitorului, construite cu BCA smart | Români care dezvoltă România

Casele viitorului se construiesc cu BCA-uri smart. Cu o istorie şi experienţă de peste patru decenii, compania Soceram a pus piatra de temelie, în Gorj, pentru o investiție de 30 de milioane de euro.

Casele viitorului, construite cu BCA smart | Români care dezvoltă România
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Dec 2022   •   14:59

După Moldova și Dobrogea, compania își extinde activitatea în cea de-a treia regiune istorică. În doi ani, în Târgu-Cărbuneşti, Gorj, pe o suprafaţă de zece hectare, va fi ridicată cea mai mare fabrică de BCA din România.

Aceasta va fi a treia fabrică din portofoliul producătorului de materiale de construcţii, care are deja două linii de producţie de BCA şi cărămidă în Doiceşti-Dâmboviţa şi la Cordun, în judeţul Neamţ.

"Vom construi, în următorii doi ani, ceea ce va însemna cea mai modernă, cea mai frumoasă și mare fabrică din România. Vom avea o capacitate de o jumătate de milion de metri cubi de BCA pe an. Tehnologia din Uniunea Europeană, o tehnologie occidentală, acum se proiectează și va ieși din laboratoarele companiilor din UE. Avem echipamente unicat.", a spus ing. Constantin Spînu, director investiții Soceram.

Materialele de construcţii au certificate ISO şi ridică ziduri nu doar în România, cât şi peste graniţele ţării.

"BCA-ul nostru va fi un produs modern, inovativ, adaptiv pentru toți cei care vor dori să construiască, un BCA smart.", a mai spus directorul de investiții Soceram.

Cerere există. Sectorul rezidenţial este într-o continuă dezvoltare. Sunt ridicate case şi blocuri într-un ritm continuu. De aici şi nevoia de extindere a companiei care numără acum aproximativ 500 de salariaţi. Alţi peste 200 de oameni își vor mai găsi de lucru, în primă fază, la noua fabrică din Gorj, ce vrea să combine munca specialiștilor, cu state vechi în industrie, cu cea a tinerilor pasionați de tehnologie și să dezvolte BCA-ul smart şi 100% ecologic.

"Ne bucurăm foarte mult pentru că putem să contribuim la dezvoltarea zonei. Este o zonă unde am identificat un cult al muncii, unde am găsit oameni harnici, primitori.", a mai precizat şi Cătălina Stănean, manager de proiect Soceram.

"Bifăm începutul unei investiții importante, o investiție care va avea sute de angajați, care va atrage lângă ea, alți și alți operatori economici.", a mai adăugat şi Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Locul unde se conturează viitoarea fabrică nu a fost ales întâmplător. Vine să continue povestea marelui Brâncuși.

"E o poveste a operelor brâncușiene. S-au construit Masa Tăcerii, Drumul Scaunelor, Poarta Sărutului în linie cu Coloana fără Sfârșit și, dacă vă uitați pe hartă, în continuare, în completarea operelor brâncușiene, vom avea fabrica de BCA de la Soceram.", a mai spus Constantin Spînu.

Compania a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de 246 de milioane de lei, în creştere cu aproape 50% faţă de anul 2020.

  • Noua fabrică din Târgu-Cărbuneşti este o investiţie de 30 de milioane de euro şi va fi ridicată pe o suprafaţă de 10 hectare.
  • Fabrica de BCA din Gorj este a treia din portofoliul companiei. Va începe producţia în 2024 şi va fi cea mai mare din România.
  • La Târgu-Cărbunești, se vor produce 500 de mii de metri cubi de BCA pe an.
  • Soceram mai deţine două linii de producţie de BCA şi cărămidă, în Doiceşti-Dâmboviţa şi la Cordun, în judeţul Neamţ.
  • Producătorul de materiale de construcţii are circa 500 de angajaţi în cele două fabrici.

×
Subiecte în articol: Români care dezvoltă România
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close