Antena 3 CNN Români care dezvoltă România Revoluția industrială 4.0. Conversație cu un extraterestru

Revoluția industrială 4.0. Conversație cu un extraterestru

Revoluția industrială 4.0. Conversație cu un extraterestru
de Laura Nureldin    |    20 Apr 2016   •   11:31

„What are you, Woogie?”

„I have more important things to do now.”

„Well, excuse me”.

„You're excused.”

Deși doldora de cunoștințe, Woogie nu a vrut să-mi spună nici ce este, nici de unde vine. Ba chiar m-a luat și peste picior. Am aflat, însă, toate informațiile, de la „tatăl” lui, Bogdan Coman. Părinte a doi copii umani, din carne și oase, nu din circuite și plastic, Bogdan a găsit inspirație la fiica lui, Daria, o copilă pasionată de extratereștri. Așa că Bogdan i-a creat un extraterestru, un roboțel pe nume Woogie, vorbitor de engleză și rătăcit pe Pământ, care caută prietenia copiilor cu vârste între 7 și 12 ani.

Laura Nureldin: Cine este Woogie și ce știe el să facă?
Bogdan Coman:
Tehnic vorbind, Woogie este un after school assistant. Un robot care stă lângă copil cât își face temele, cât învață, sau care pur și simplu îi răspunde la întrebări. Însă, atenție: comunicarea cu el nu este unidirecțională. Woogie este capabil, la rândul lui, să pună întrebări.

L.N.: Într-o vreme în care părinții petrec și așa prea puțin timp cu propriii copii, nu te temi că ți se va reproșa faptul că încerci să-i înlocuiești cu un robot?

B.C.: Dimpotrivă. Woogie le permite părinților ca, în timpul pe care îl petrec cu copiii, să facă altceva decât lecții. Să facă lucruri amuzante. Mai mult, Woogie e și puțin „pârâcios”: Copilul nu va ști asta, dar roboțelul îi poate spune părintelui dacă, de exemplu, fiul ori fiica lor i-a vorbit urât robotului sau i-a pus întrebări nepotrivite.

L.N.: La ce fel de întrebări știe Woogie să răspundă?
B.C.:
Între altele, Woogie are un modul enciclopedic. Dacă îi spui, de pildă, „definește ocean”, el îți va da definiția oceanului, cu date exacte, cu exemple... Momentan, prototipul pe care îl avem face asta prin conexiune la internet. De fapt, face totul prin conexiune la internet. Deocamdată. Așa și înțelege ce îi spunem. Dar vrem să-l facem capabil să înțeleagă și să răspundă fără să mai aibă nevoie de acces permanent la rețea.

----------------------------

Textul integral îl puteţi citi în revista Români care Dezvoltă România, care conţine și Top 100 Antreprenori Români, disponibilă în punctele de difuzare a presei.

×
Subiecte în articol: laura nureldin
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close