Antena 3 CNN Economic Ţara care are nevoie urgent de 65.000 de muncitori în construcţii. Este cea mai amplă ofertă de muncă a momentului

Ţara care are nevoie urgent de 65.000 de muncitori în construcţii. Este cea mai amplă ofertă de muncă a momentului

Se caută zeci de mii de constructori, mai mult decât altă dată. Nevoia este urgentă, într-o ţară care a apelat în trecut şi la resursele României în acest domeniu.

Ţara care are nevoie urgent de 65.000 de muncitori în construcţii. Este cea mai amplă ofertă de muncă a momentului
Sursa foto: Hepta I Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Alexandra Dima    |    04 Feb 2024   •   23:36

Guvernul israelian a emis o declarație oficială anunțând intenția de a aduce 65.000 de muncitori străini din India, Sri Lanka și Uzbekistan, în scopul de a relua construcțiile care au fost blocate începând cu data de 7 octombrie.

Aproximativ 72.000 de muncitori palestinieni erau angajați pe șantierele de construcții din Israel înainte de atac, ceea ce a determinat guvernul să îi concedieze și să îi excludă din ţară, din motive de securitate, potrivit Reuters.

Cu doar aproximativ 20.000 de muncitori străini rămaşi în Israel, aproape jumătate din șantierele de construcții din țară au fost închise din cauza lipsei forței de muncă.

Citeşte şi: Un gigant militar german cumpără o fabrică românească de renume | Investiția vine la pachet cu noi locuri de muncă

Construcțiile în Israel au fost afectate semnificativ de absența muncitorilor palestinieni, iar aducerea forței de muncă străine este văzută ca o măsură esențială pentru a redresa proiectele care au stagnat în ultimele luni.

Această inițiativă are scopul nu doar de a revitaliza sectorul construcțiilor, ci și de a sprijini economia locală.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Dezvoltării a declarat că se așteaptă ca noi grupuri de muncitori străini să sosească în următoarele săptămâni, în timp ce guvernul încearcă să evite un blocaj al ofertei care ar risca să reaprindă prețurile imobiliare, în condițiile în care ratele dobânzilor încep să scadă.

Guvernul israelian a subliniat importanța reluării activităților de construcție pentru dezvoltarea infrastructurii și pentru a stimula creșterea economică.

×
Subiecte în articol: Israel
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close